Rabu, 28 November 2012

aktiviti minggu periksa


Assalamualaikum. Hari ni ckj mau story kat kay jue blog tentang aktiviti ckj sepanjang minggu peperiksaaan.

Secara tulusnya ckj ni memang tak boleh nak study sorang-sorang. Lagi-lagi pada subjek yang ckj tak faham. Baru study tak sampai 5 minit, fokus ckj hilang. Macam-macam aktiviti yang luar dari tajuk subjek yang ckj akan buat. Sebagai contoh, ckj akan main conteng-conteng kat kertas, nota dan sebagainya. Huh... bosan kan study sorang-sorang? Siapa setuju? Angkat kening.. ! hehehe..
So untuk mengelakkan perkara-perkara yang ckj sebutkan tadi berlaku, ckj join study group kawan sekelas ckj. Dorang akan start study dari siang hinggalah jam yang paling lewat 11 malam. Acam hebat tak mereka? :P  kiteorang study kat kelas. Jadi ada meja ada kerusi ada papan putih. Syukur Alhamdulillah banyak juga benda yang masuk dalam kepala otak. Rasa macam kelas tuisyen pula. Alright jum layan gambar yang sempat di ambil secara curi-curi dan secara sedar ni.
ini la dia kawan-kawan study ckj selama 6 hari ckj study dengan dorang. ce teka mana satu ckj? hehehe..
pensyarah sementara (kawan ckj juga tu menyamar jadi lecture jap)
ye fokus ya kawan-kawan
bila da bosan dan stress ini la jadinyer...
ini adalah salah satu cara untuk melepaskan tension. Makan sebanyak yang buleh. hehehe..
Hehehe.. Al maklumlah, kiteorang pun bukannya otak komputer asyik mengadap buku je dari siang hingga ke malam. Of cause la ada break, tu yang terjadi macam dalam gambar diatas. Lagi-lagi kalau tengah study teori. Hehehe. Ok that’s all what i want to share today. Thanks for reading. >_<

9 ulasan :

  1. kalau study suka ramai2 gak. senang sket faham dgr kawan explain. ;)

    BalasPadam
  2. study grup n discussion akan best bila semua beri kerjasama! :)

    BalasPadam
  3. hehehe. gdluck ckj. fisha tau. yg bju hitam tuh. alololo chumel nye :)

    BalasPadam
  4. kite berbeza,,, sye xleh study ramai2 nanti xmsok... byk borak plak kang... hehee... study sorng2 tenang je, smpai pagi pon xpe... klu nk study group,,, kene cari bdk cine... hee xD

    BalasPadam
  5. best gak study cmni.. tapi xmau yang pendapat2 nnt jadi stress. kalau cuma menyampaikan n penerangan ok lah..

    BalasPadam
  6. mmg bole penin klau tgk formula kompleks lama2 kn, hukk..

    gud luck, cKj ^^

    BalasPadam
  7. Salam.

    Oh..gmbr ni sgt membuatkan akk terkenang zmn study! heheheh.

    Memg ada certain people tak leh study sorg2..cam kjue la tu,hik3. Bagus sbb kjue amik inisiatif involved dlm study grup..dpt kongsi ilmu, dpt gak erat hbgn ssama kawan kan :)

    Pesen akk study plak, akk tak boleh reramai..maksimum pn tiga..sbb akk leh ilng fokus bila dah rmai2..terbalik plak akk ya kjue,hehehe >_<

    BalasPadam
  8. thnks u all...

    thanks kak lana.. :)

    BalasPadam

Thanks yeah. sebab sudi tinggalkan komen anda. :)