Isnin, 11 Februari 2013

Touch Screen atau Keyboard


Assalamualaikum. Hari ckj nak suarakan pendapat ckj serta apa yang ckj rasa mengenai touch screen dan keyboard. Hehehe.. nampak macam tak penting pun kan? Tapi saje je la nak santai-santai bercerita.

Alright.. baru-baru ni ckj baru la dapat merasa pakai yang touch-touch tu... sebenarnya tak terfikir pun nak ada gadget yang touch screen. Ternyata aku kekok menggunakanya.. payah la.. asal tersentuh ada je benda lain yang keluar.. hish...

So, ckj lebih prefer dan selesa guna keyboard atau lebih tepat lagi guna komputer untuk suff internet dan juga apa saja la yang ckj nak buat yang berkaitan dengan benda-benda ni.  Bagi ckj , tekan-tekan button lebih mesra alam dan sebati dengan jiwa ckj. Biarlah orang nak kata ckj ni kuno.. yang penting ckj selesa dan bahagia. Hehehe.. kalau untuk touch-touch tu ckj guna juga tapi.. jarang.. hanya sekadar untuk main games yang memerlukan application touch dan dengar lagu. Hm..
Itu Cuma pandangan ckj. So korang pula macam mana? Meh la suarakannya di komen box ckj..  >_<

16 ulasan :

  1. Benerlah, aku rase tak enak pula pakai touchscreen, tak hemat baterai..

    BalasPadam
  2. sy suke yg button...lg best...almaklum jari pun bsr kayu balak...asik slh je..kekeke

    BalasPadam
  3. sye xde bende nk taouch2 nih... hehehee
    tp tetap suke keyboard sbb xde r tersalah tekan ke ape ke... hahaha xD

    BalasPadam
  4. Samalah! :) Kalau main games selesa guna touchscreen macam Ipad. Kalau menaip blog tak selesa guna touchscreen ;) hee

    BalasPadam
  5. betul lah. kalau touch skrin cam tak puas hati je. lg2 kalo nak menaip. huhu..

    BalasPadam
  6. sebenarnya hana baru rancang nak beli laptop yang touchscreen yang boleh pusing2 skrin tu tapi keyboard pun ada gak laptop tu. xingat jenama apa.

    tengah fikir2 gak ni..huhu

    BalasPadam
  7. saya dua2 saya suka dan layan je tapi kalau nak update blog kena ada keyboard lagi senang hdup ni :) hehe

    BalasPadam
  8. mun tak kisah mana mana tapi mun suka jugak guna keyboard sebab nak taip laju kononnnya . hehe

    BalasPadam
  9. sejak ada Ipad ni, malas pulak nak buka laptop

    BalasPadam
  10. same lah fisha lagi suke keyboard klu tok updated blog bagai. touch ni lagi best klu kat fon jela.. :)

    BalasPadam
  11. nk laptop touch!!! hehehe..terase nak ubah selera pulak.. tp farah lg suke touch.. klu type tuh, takde laa ade bunyik bunyik tekan keyboard..heee

    BalasPadam
  12. dua-dua pun okey. masa first dulu bila pakai touch screen ni mmg payah sikit. tekan lain kuar lain. tp la ni dah ok lah, kdg2 malas nk bukak lappy, kadang2 prefer screen yg besar mcm laptop

    BalasPadam
  13. of course la keyboard. kali touchscreen selalu je tersentuh benda lain, tak syok --' haha

    BalasPadam
  14. Assalammualaikum.

    Akk pun prefer lagi keyboard..hehehe.

    Sebab dah biasa..lagipun leh exercise jari yg gemuk gedebab ni (-_-) hahahha

    BalasPadam
  15. thnks u all atas pendapatnya.. >_<

    BalasPadam

Thanks yeah. sebab sudi tinggalkan komen anda. :)