Isnin, 3 Oktober 2011

Mengapa orang Islam, dia sembah kotak hitam ?

  Assalamualaikum.. alhamdulillah dengan cancel nyer class aku jam 8 pagi tadi membuatkan aku tak dapat nak sambung tidur balik. Sebab da pakai siap2 nak g class. Muka pun da pakai bedak segala bagai (aku tak make up ea) last2 di pertengahan jalan. Aku menerima satu SMS. “Pls inform to everyone class is cancelled today, thanks ~miss Vaina~"  geram seh. Kenapa tak bagi tau awal2. Nasib baik tak jauh lagi daripada blok. Nak tau betapa jauhnya asrama aku dengan tempat kuliah aku. Klik sini.
Alright, oleh asbab tu. Aku sempat la luangkan masa blogwalking. Aku terjumpa satu entry  menarik di blog fara myra.

Missionary : Mengapa orang Islam, dia sembah kotak hitam ?
Pendakwah : Salah tu bro. Umat Islam sembah ALLAH bukan kotak hitam.
Missionary : Bukankah orang Islam sembah menghadap ke Kaabah, satu kotak berwarna hitam ? Apakah ALLAH itu dalam Kaabah ?

Selanjutnya boleh baca di sini.
Mudah-mudahan entry daripada fara myra ni dapat memberikan kita serba sedikit pengetahuan apa bila berhadapan dengan persoalan yang  sebegini rupa. Ada logiknya jawapan pendakwah tu. Ok happy reading. 

3 ulasan :

  1. oh ceta tu aku dah baca dan ya... jawapan amat pintar.... :)

    BalasPadam

Thanks yeah. sebab sudi tinggalkan komen anda. :)