Isnin, 22 Oktober 2012

Hingga ke Puncaknya...


Assalamualaikum.. >_<  ada sesuatu yang menarik ckj nak cerita kat Kay Jue Blog hari ni. Sebelum cerita nak senyum lebar dulu.. >_______________________< hehehe..  Alright jum..

Pada sabtu lepas 20 Oktober 2012 ckj pergi daki gunung. Gunung Datuk, Melaka. (ada yang pernah daki gunung ni tak?)  ini adalah pengalaman pertama ckj mendaki gunung. Bertolak daripada poli jam 6.30 pagi. Mula mendaki jam 9.30 kot (kalau tak silap ckj) dan ckj sampai kepuncak gunung datuk dalam jam 11 lebih macam tu la.. >_< Alhamdulillah sampai juga ckj ke puncak gunung. 
cantik tak? inilah view dari atas gunung :-)
masa naik mendaki kasut ckj kira ok la.. bersih.. tapi masa nak turun gunung habis kotor..
aktiviti sampingan di atas gunung.. perggh tak sangka ckj ada juga bawa roti potong. tengok la tu siap ada mentaga kacang lagi!
Memang satu kepuasan yang bermakna. Iya la kita dah penat-penat mendaki mengharungi segala kepayahan semasa mendaki dan akhirnya sampai di puncak kita dapat menikmati keindahan alam ciptaan Allah yang begitu luas dan cantik. Hilang rasa penat dapat tengok view dari atas. >_<
>_< 
Memang satu pengalaman yang indah bagi ckj dapat mendekati dan menikmati cipta Allah yang Maha Hebat dan Maha Besar.  Susah macam mana pun, kalau kita berkeinginan nak dapatkan sesuatu tu kita akan usaha juga sampai kita dapat betul tak?  Itulah simbolik yang ckj nampak sepanjang ckj mendaki hingga ke puncaknya.. >_<

Alright sampai sini dulu. Thanks for reading my post >__<

20 ulasan :

  1. uishh! challenge gila! :)

    seronok nya buat activity outdoor!
    teringin pulak zera!

    BalasPadam
  2. tak pernah lg daki gunung ni. broga hills pernah lah . hehe

    BalasPadam
  3. BT dah sampai gunung ni awl tahun aritu..siap bmlm kat puncak.then bangun awal pgi tgk matahari terbit. Subhanallah.. Cukup indah :)

    http://bunga2tulip.blogspot.com/2012/03/cabaran-gunung-datuk.html

    BalasPadam
  4. bestnye..dh lame tak join xtvt huhuhu...

    BalasPadam
  5. best nyaa jaa suka aktiviti lasak mcm ni, tp sampai skang belom penang merasa daki gunong1 mcm best jer tgk pglaman orang.

    BalasPadam
  6. ambik masa nak mdaki nie jz sehari je la ek ?

    BalasPadam
  7. kali pertama dgr nama gunung ni...

    BalasPadam
  8. dah lme teringin nk mendaki ni. tapi masih x kesampaian. uwaa

    BalasPadam
  9. msti roti pon jadi sangat sedap kat atas tu kan

    BalasPadam
  10. wah lagi best BungaTulip.. dpt tgk matahari terbit...

    BalasPadam
  11. memang best sgt jaakechik.. try la.. tal rugi pun... >_<

    BalasPadam
  12. yup tak sampai sehari pun setengah hari Hadijah Umar

    BalasPadam
  13. insya Allah ada kesempatannya nanti shuhadaothman.. jgn nangis..

    BalasPadam

Thanks yeah. sebab sudi tinggalkan komen anda. :)