Khamis, 25 Julai 2013

Pendiam

Assalamualaikum. secara jujurnya, 'real life'  ckj ni seorang yang pendiam. Lagi-lagi kalau ckj ada kat tempat baru. Apatah lagi dengan orang yang ckj tak kenal atau baru je nak kenal. Ckj pernah juga teman kawan ckj kuar dengan kawan-kawan kolej dia, serius ckj memang diam je. Macam orang bisu. nak bercakap pun juz dengan kawan ckj je. Hm.. pelik ke macam tu huh? Nak buat macam mana ckj bukannya orang yang ramah.

Kadang-kadang ckj perasan, ada juga yang takut nak tegur ckj sebab ckj ni tak banyak ckj dan urm.. orang kata susah nak senyum. Muka nampak garang . huh? see i'm smile. >____<  hahaha. Ckj tertanya-tanya juga kenapa pula nak takut. Ckj ok je la. huh..

Ckj nak tanya korang ni, berdasarkan cara penulisan, blog dan apa yang berkaiatan dengan ckj kat sini, adakah korang nampak ckj seorang yang pendiam dan menakutkan? 

*kalau pendiam sangat pun tak boleh juga kan?

17 ulasan :

  1. haiii... baru pertama kali ke mari, dah diajukan soalan begitu berat... hmmm... pandangan saya... org seni, especially seni tulis, mcm kita ni... halus jiwanya.... bukan kita sombong... hati kita mesra dan sebenarnya ingin mesra... cuma, kadang2 orang seni tulis2 macam kita suka tunggu dan perhati dulu... segan dan rendah diri pun ada... tapi, kalau org tegur, kita sentiasa balas teguran tu... lambat panas... tapi, bila sudah rapat, sayang nak lepas... org2 fikir, we are special... tapi cuba jgn terlalu memikirkan pandangan org... cuba keluar dari kepompong rasa malu... malu x apa... cuba yakin diri.. (hahhaaha.. panjang pulak.. pesan utk diri sendiri juga... kita kan citra kepada yg lain...)

    salam perkenalan....

    BalasPadam
    Balasan
    1. haii salam perkenalan.. :) thanks atas pandangan sam.. ckj suka n setuju dengan pandangan sam yang ni.. kadang2 orang seni tulis2 macam kita suka tunggu dan perhati dulu... segan dan rendah diri pun ada... tapi, kalau org tegur, kita sentiasa balas teguran tu... lambat panas... tapi, bila sudah rapat, sayang nak lepas...

      Padam
  2. sama jugak kita.. selalu dicop sombong oleh org2 yg tak kenal.. redha jelah.. hihi.. yg penting kita tau diri kita camne & jadi diri sendiri.. ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu.. kadang2 ckj redha je chic na..

      Padam
  3. salam ckj :) berdasarkan cara ckj menulis,tak nampak mcm pendiam.yelah,mana sama kann..hehee

    kelebihan bnyk diam drp bercakap ni kan kurang dosanya..haha

    bagus tu diam tapi tak boleh diam sgt kan.bercakap bila perlu lebih baik drp merapuu.haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul gak tu banyak diam dosa kurang.. insya Allah.. hehehe.. :P

      Padam
  4. salam..
    xkenal rapat lagi..xde komen..hehe
    tp so far ok je la..
    allaa cam yaya jek..dullu la..skrng lau xtego pon (sbb segan..hehe) tetap muke ade senyummmmm ^_^ heee

    BalasPadam
  5. yup..nmpak pndiam juga =) kalau org lain xthu la..bg sy ckj ni jenis malu2 kot

    BalasPadam
  6. bg sy ckj ni mcm pemalu je =) pndiam pn ada..tp kalau jd kwn sy..msti sy tgur je..ajak byak ckap, bia xsunyi he3

    BalasPadam
  7. Salam.

    haaa..meh akak jawab,hahaha

    urmm..akak rasa, kjue seorg yg simple..tapi taktahu la simple dari segi apa. Sebab entry kjue suma ringkas2, so mesti ada part dalam diri kjue yg suka benda yg ringkas2 gak.

    Pendiam? akak tak sure la..hehe. Yg tu tak dapek nak baca melalui penulisan.. cuma, kjue akk rsa ada karakter kiut. Bukan kjue yg cute tau,hahahaha. Sebab dari mula kenal kjue, banyak benda cute miut yg akak nampak :)

    Akak plak camna? hahhaha, jawab tau,jgn tak jawab :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. owh.. macam tu ea kak? hehehe >_<

      akk pula.. dari mula kenal saya nmpk akak jenis yang layan je.. tak kisah la org tu macam mana, akak akan cuba selesakan situasi ikut cara org tu.. urm.. betul tak ? :P

      dari penulisan blog.. akak ni jenis yang straight to the point.. dan simple..

      >_____<

      Padam
    2. Salam.

      Ha, tu apa yg akk rsa la kjue ^_^

      Tak tahu la betul ke tak,hahaha. Akak terima kalau tu pandangan kjue. :)

      Straight to the point tu..ada betulnya..dlm sstgh prkra, especially mlibatkan kerja, mmg akk prefer terus trg.

      Padam
  8. sis pendiam kw?rsa mcm x je :)
    myb 1st time brsua muka kita kekok kot..

    BalasPadam
    Balasan
    1. agak pendiam juga la sebenarnya dik..
      may be kekok or macam xde org je adik rasa... :P

      Padam
  9. eiqa pun mula2x pendiam tp eiqa try bercakap dgn org yg eiqa bru kenal tu. Hhmm, eiqa x kenal CKJ tp CKJ tnye melelui penulisan kann.?? Soo hmm bg eiqa rasa mcm x, alaa biasa laa tu kdg2x belakang kte berani la, bila depan2x malu2x kucingg meoowww, hwhwww

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe betul juga tu.. belakang kte berani la, bila depan2x malu2x.. :P

      Padam

Thanks yeah. sebab sudi tinggalkan komen anda. :)