Isnin, 15 Julai 2013

kita da tak seserasi dulu...

Assalamualaikum.Salam ramadhan you all.. >_< Alright, hari ni ckj nak berbual (berbual??) mengenai kesesasian. terutamanya dalam persahabatan. Keserasian ni penting dalam perhubungan juga dalam kerja kan?

Apa yang ckj nak share kat Kay Jue Blog hari mengenai apa yang ckj rasa dengan kawan baik ckj. Kawan lama yang ckj da kenal dia sejak daripada sekolah menengah lagi. Macam yang biasa berlaku, kawan ckj ni berpindah ke negeri lain masa kami di tingkatan empat. Sejak daripada tu kami cuma berhubung melalui telefon.
Dipendekkan cerita, makin lama, makin jarang kami berhubung. kadang-kadang sampai setahun sekali. ada kalanya timbul dalam hati ckj rasa macam dia da jadi asing bagi ckj. Situasi dan persekitaran kita da kian berbeza. kian berubah mengikut arus masa dan kematangan  kita sendiri. Mungkin dulu dia kawan rapat, kawan baik ckj. Kini tidak lagi. Hanya sekadar kawan. ya kawan. 

Keserasian kami kian lenyap. Ckj dengan cara ckj dan kawan-kawan yang berada disekeliling ckj. Begitu juga dia. Tapi.. jauh di sudut hati ckj, ckj amat rindu masa kami rapat dulu. masa kami serasi. :')
Kalau tak serasi macam mana ngham? kan? 

13 ulasan :

  1. rasa kehilangan betul kalau kwn baik ilang... >.< susah kut nak cari >.<

    BalasPadam
  2. situasi ckj sme mcm saye..
    sedih sgt
    mule2 rapat lps tu xrapat mcm dlu..hanya kenangan shj yg tinggal... T___T

    BalasPadam
  3. kenapa xterus je berhubung?? mn thu boleh ajar keluar sama..bila hilang kawan baik ni mmg sedih..bkn senang nk cr kawan yg baik

    BalasPadam
  4. betullah tu, jst jadi antara kawan kita ajelah

    BalasPadam
  5. lama tak jumpa agaknya sbb tu rasa makin tak ngam..

    BalasPadam
  6. Salam.

    Salah satu puncanya, pengalaman yg setiap org lalui berbeza kjue. Bila pengalaman berbeza, tingkahlaku kita, corak pemikiran kita pun berubah sama.. :)

    Akak pun, dah tak rapat dah dgn kwn2 msa sekolah, tmbh lagi berlainan agama. Saling menghormati tetap ada :)

    BalasPadam
  7. xpela..doakn yg tbaik je utk kwan kita tu..
    tp mmg rase lain kalo kwn yg dlu penh rpat sgt dgn kita tibe jadi mcm kawan biasa yg lain..cam lain je..urmmmm

    BalasPadam
  8. mmg sedihkan macam tu pengakhirnya Miss Tien Blog.. T_T

    BalasPadam
  9. itu la.. masing-masing pula main peran juga S.K.A..

    BalasPadam
  10. memang pun Cik Yaya.. lain sgt.. macam ada something yang tak kena..

    BalasPadam

Thanks yeah. sebab sudi tinggalkan komen anda. :)