Jumaat, 25 Mei 2012

Bayi Lahir Bersama Senaskah Al-Quran kecil

Assalamualaikum. Banyak pula info yang menarik yang ckj jumpa masa blogwalking semalam. Ok ckj kongsikan hari ni. ckj terjumpa info ni di blog Hacker iaitu pemilik blog terowonginformasi.blogspot.com. 
Seorang ibu melahirkan bayinya bersama sebuah Al-Quran kecil. Bayi ini yang bernama Abdul Wahab Iyanda Aderemi Irawo adalah pemberian oleh ulama yang dikenali Ustaz Adbul Rahman.

Bayi ini telah dilahirkan pada 7 Mei 2012, baru-baru ini. Para ulama di sana telah menasihati ibunya bahawa bayinya adalah bukan seorang nabi walaupun ia lahir dari rahimnya sambil memegang senaskah Al-Quran kecil. Ia merupakan kehendak Allah S.W.T yang mana bayi tersebut dilahirkan dengan keadaan yang menakjubkan. Selain Ustaz Abdul Rahman Hadir, terdapat juga ulama lain yang hadir iaitu Sheikh Adbulraman Sulaiman Adangba, ketua dari komuniti Nasrulifathi, Ustaz Alhaji Abdulahi Akinbode dan Dr Ramoni Tijani dari komuniti Islam Alifathiquareeb. Difahamkan bahawa ibu bayi ini baru memeluk islam pada 13 Mei 2012 dan kini ibunya baru berusia 32 tahun dan juga telah menukar nama beliau dari Kikelomo Ilori kepada Sherifat.

*p/s : Subhanallah! segala yang berlaku semuanya atas kehendakNya.
*nak tahu info menarik lagi klik sini

11 ulasan :

Thanks yeah. sebab sudi tinggalkan komen anda. :)