Khamis, 16 Ogos 2012

We gonna miss you

Assalamualaikum. Alhamdulillah... semua kerja-kerja da siap... da siap ka? hahaha.. Wah da ramai da yang wish hari raya kat entry blog korang ea.. belum raya lagi la.. hish... hehe.. ckj nak wish nanti la.. hehe.. 

Alright.. So macam mana dengan puasa korang ok? bangun sahur tak? pergi terawih tak? Banyak manfaatnya yang kita dapat.kalau kita buat. Cuma ckj kesal sikit la... baru ramadhan yang ke sepuluh lagu raya da kedengaran di radio.. huhu.. rasa macam..  Bulan ramadhan ni tak bermakna..  sedih pun ada... kalau zaman dulu orang suka kat bulan Ramadhan ni.. sebab boleh dapat banyak manfaat darinya.. rasa tenang je... kalau boleh nak setahun macam bulan ramadhan. tanda-tanda dunia akhir zaman kot.. 

Kini ramadhan hanya bersisa dua hari saja lagi... sedih dan sayu rasanya nak biarkan ramadhan pergi...  
 Semoga kita semua telah berjaya kecapi nikmat dan kemuliaan yang ada di bulan ramadhan yang penuh berkat ni... Semoga kita akan bersua lagi ya Ramadhan...

17 ulasan :

  1. ramadhan pergi meninggalkan kite dan menjelang aidilfitri untuk dirayai :D huhuhu

    BalasPadam
  2. sedih rasanya sbb mcm sekejap sgt ramadhan tahun ni kan. moga2 segala amalan kita diberkati. ;)

    BalasPadam
  3. sebulan hari biasa dengan sebulan ramadhan berbeza. bln ramadhan cepat je berlalu pergi ;'(

    BalasPadam
  4. miss ramadhan rupanya..
    ingatkan miss ary tadi..
    ngeh3..

    BalasPadam
  5. InsyaAllah klu pnjng umur, Ramadhan akn mengunjungi kita lg :)

    BalasPadam
  6. huhuu,,, kan
    kejap je rase tahun ni >.<

    BalasPadam
  7. insyaAllah, jika panjang umur, tahun depan jumpa lagi ya Ramadhan.

    BalasPadam
  8. selamat hari raya ye dari KA sekeluarga

    BalasPadam
  9. Selamat hari raya aidilfitri.
    Jemput singgah dan sudi join http://penchentalily.blogspot.com/2012/08/1st-give-away-by-cik-lily.html

    BalasPadam
  10. me gonna miss ramadhan too ! sama lah saya pun belum wish selamat hari raya lagi kat blog ^^

    BalasPadam
  11. rindu ramadhan :')

    tiada lagi pahala , tiada lagi solat terawih .
    datang la lagi tahun depan wahai Ramadhan

    BalasPadam
  12. semoga amalan kita semua diterima Allah

    BalasPadam
  13. subhanallah, sekejap je masa berlalu kan? semoga kita jmpe lagi ramadhan akan datang! :)

    BalasPadam
  14. nabi kata, perginya bulan ramadhan bermaksud musibah.. sebab time bulan ramadhan doa diterima, sedekah diterima, kebaikan apa semua diterima.. malaikat dan langit bumi menangis dengan pemergiannya..

    BalasPadam

Thanks yeah. sebab sudi tinggalkan komen anda. :)