Sabtu, 15 Jun 2013

God Save Our King

Assalamualaikum. hari ni ckj nak view anime Kyo Kara Maoh atau nama lainnya God Save Our King. Cerita ni mendapat tempat pertama dalam rating anime ckj. Serius cerita ni memang best! 
Mengisahkan tentang Yuri Shibuya watak utama cerita ni, pelajar sekolah menengah yang biasa. sehingga pada satu kejadian yang aneh berlaku pada dirinya dalam usaha menyelamatkan rakannya daripada sekumpulan pembuli. ini sinopsis penuh cerita ni yang ckj ambil di Chia anime.

Yuri Shibuya was living a pretty normal life. That changed the day he was dunk into a toilet after an attempt to save a classmate from a gang of bullies. Instead of just getting a good soaking, he's pulled in. The next thing he knows, he's in a world that vaguely resembles medieval Europe. If that's not odd enough, he's told that he is to be the next Maoh, just because he has black hair and black eyes. The Maoh is the King of the Mazoku, who are coexisting not-so-peacefully with the humans in this world. Much to his subjects' dismay, he's totally different from the rulers they're accustomed to. He's kind, considerate, a believer in justice, and not willing to use violence to solve conflicts. Not exactly someone they want running a country on the very brink of war. Now, Yuri has to deal with trying to become a good Maoh, while at the same time attempting to adapt to this lands' customs and culture, all in a world where the tension between the humans and Mazoku is reaching its peak.

 Maaf la ckj tak reti nak view macam haruno hana view. hehe.
Arlright sampai sini dulu. Thanks for reading. 

*bagi mereka yang minat dan layan anime korang ada tengok anime ni tak? 

10 ulasan :

  1. anime..huu entah mengapa hati coklat tak terjatuh dekat anime (///.\\\)

    BalasPadam
  2. dulu mnt gak anime..skrg dh kureng skit..kdg2 je lyn hehe

    BalasPadam
  3. woot.. woot.. ckj, bagi link online!

    BalasPadam
  4. dah lama tak layan anime.. huhu..

    BalasPadam
  5. jarang tgk anime.. :) tapi kalau tgk layan gax la...heheheh

    BalasPadam
  6. nah ni linknyer ary_lee

    http://www.chia-anime.com/kyo-kara-maoh

    BalasPadam
  7. ha3..citer ni :) mmg best!!.pnah layan dlu..

    BalasPadam
  8. yeay akhirnya jumpa gak org nk da tgk cerita ni... S.K.A >_<

    BalasPadam

Thanks yeah. sebab sudi tinggalkan komen anda. :)