Ahad, 23 Jun 2013

Hana Kimi

Assalamualaikum. Hari ni ckj nak view drama Hana Kimi versi Jepun. Ckj dapat tau tentang drama ni daripada detective fiqa. Dia buat review fasal drama ni. Dari segi jalan ceritanya macam menarik. So ckj search la kat google nak tengok drama hana kimi ni. Ckj jumpa kat Dramacrazy.net.
Cerita dia mengisahkan tentang seorang gadis yang menyamar menjadi lelaki dan masuk ke sekolah asrama lelaki, Ashiya Mizuki. Sano Izumi, seorang atlet lompat jauh yang telah menolongnya suatu ketika dulu. Sehingga Ashiya mengganggap Sano adalah pahlawannya, Namun Sano berhenti menjadi atlet setelah mengalami kecederaan.Kerana  itu, Ashiya Mizuki nekat mengubah penampilannya menjadi lelaki dan memasuki sekolah Sano untuk berusaha membuat Sano kembali melibatkan diri dalam sukan lompat jauh. Berjayakah Ashiya ? hehehe.

cerita ni ada 3 versi. versi jepun, korea dan taiwan. Setakat ni ckj cuma tertarik tengok versi jepun je.Hehe.. Serius best cerita ni klakar. Yang paling ckj suka ada unsur-unsur persahabatan. >_< 

16 ulasan :

  1. sy un tgkk... ehheheh.. best jugak laa :DD

    BalasPadam
  2. best kan .. Lia suka tengok ...

    BalasPadam
  3. versi taiwan tersangatlah best dan comel. Dan pelakon2 dye pun mmg best. Second best versi jepun. Korea kurang sikit even minho yg berlakon. hehehe.

    BalasPadam
  4. ha3..cter ni la bt sy gelak sorg2 dpn lptop :) best..smpai lgu tema dia pn ada smpan smpai skrg dlm hp

    BalasPadam
  5. wah da lama Cik Anisvdpt tau fasal cerita ni.. ckj baru je tau..

    BalasPadam
  6. insya Allah kalau ada masa ckj try tgk versi yang lain2 tu Rashidah Idris.. thanks

    BalasPadam
  7. ckj pun suka lagu tema dia S.K.A.. >___<

    BalasPadam
  8. Salam.

    hohoho, akk pun baca review fiqa pasal drama ni, hehe.

    Akak dah tgk versi jepun n korea. Dua2 ada kelebihan.. tpi, dari segi penyampaian msg tu, akak rasa versi jepun lebih berkesan.

    BalasPadam
  9. paling suka versi Jepun! hehe :D suka sangat drama ni!

    BalasPadam
  10. mmg best laa tgk citer ni dulu ^^

    BalasPadam
  11. akak pun da tgk ea? hehe saya setuju dgn akak Tinta Lana.. :)

    BalasPadam

Thanks yeah. sebab sudi tinggalkan komen anda. :)