Khamis, 8 Ogos 2013

Dah lama tak buat ni..

Assalamualaikum. Serius ar, da lama ckj tak men'doodle'. Syukur Alhamdulillah ckj masih ingat lagi cara nak lukis nyer.. hehe.. ini la dia ceritanya disebalik pembikinan doodle ckj.. 
Time ni agak berpina juga la mata ckj.. :P
taarraa...! jadi da muka doodle.. ngee~~ >__<
Ni la dia hasilnya yang da siap colour.. taarrraa!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
klik gambar untuk lebih jelas.. :)
>_____________< 
Thanks for reading.. Selamat Hari Raya.. 


21 ulasan :

  1. waah... rumitnye care ckj buat doodle n hasil pon cantik... hee ^^
    selamat hari rayee~ ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. tu la ckj ni tak pandai nak lukis free hand atau guna software lain.. terpaksa la guna cara ni..

      Padam
  2. WAh!! comelll!! slmat hari raya ckj :)

    BalasPadam
  3. huh agak2 nak buat ni memerlukan kesabaran yang tinggi x? hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. urm.. perlu rasanya.. hehe.. kalau x sabar n minat tak jadi juga hana.. :)

      Padam
  4. perghhh!!meman lawa..kalau saya buatlahhh memang orang lidi jee yg jadii hahaha

    BalasPadam
  5. 1st time tgok skill melukis cmni =) cantik je..ajar boleh?? ada tuto?? Salam Syawal CKJ..maaf zahir dan batin..

    BalasPadam
    Balasan
    1. 1st time tgk s.k.a? mesti pelik kan? hehe.. nak ajar tu boleh je.. tuto? xde.. huhu..

      Padam
    2. hak r pelik..tgok skali cam nk bt 3d je..hu3..tp mata nk kena peka neh..sbb nk del garisan yg xpkai kn..rumit2 he3

      Padam
    3. hehehe.. nak buat macam mana, ckj bukan reti lukis sgt. so terpaksala pakai cara ni.. hehe.. rumit juga ar... tp kalau da salu wat ok je.. :P

      Padam
  6. comelnya acik mmg tak pandai buat doodle tu ...

    BalasPadam
  7. wahh comel.
    pndai buat ye... ^_^

    BalasPadam
  8. Salam.

    Teringat kjue ajar camna nak buat sticker..separuh jalan je akk buat T__T
    Memang bukan minat akak kearah ni..

    Kayjue ada minat, polish la minat kjue.. :)
    InsyaAllah, pasti ada hasilnya.. ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. insya Allah kak.. tp tu la. nak lukis ni kena ikut mood juga.. kalau xde mood hasilnya tak menjadi.. hehe..

      Padam
    2. ha..kjue..akk baru prasan..tu font southern aire tu kan? hehe, cantik kan font tu. Kjue buat guna photoshop ya..

      kjue rajin2 la godek deviantart..bnyk ilham boleh dpt ^^

      Padam
    3. hehe.. tak la kak.. yang ni font Rage Italic.. >_< kat fb tu ye saya guna font southern aire.. yup memang cantik la kak.. hehe suka..!

      nak lukis doodle ni pun saya tiru doodle yang ada kat deviantart kak.. akak pun salu cari ilham kat sana ea.. hehehehe.. sama la kiter.. >___<

      Padam
    4. Rage Italic ya..cantik2, akak pun skrg ni duk belek2 font sambung2 ni,hehehe

      Padam
  9. lawaaaaaaaaaaaa!!!! hehe.. jeles ngan orang yg pandai mendoodle :)

    BalasPadam

Thanks yeah. sebab sudi tinggalkan komen anda. :)