Ahad, 17 Julai 2011

Hari Lahir..


17 Julai 2011. Ahad. Today is my dad’s birthday... dan aku.. tak dapat balik rumah seperti selalunya.. dek kerna assignmentku. Tak pe la. aku redha. Aku dah nampak pun apa hikmahnya. :)
Disebabkan aku tak dapat nak balik rumah, aku just wish pakai mesej je kat ayah aku. Kalau aku kat rumah ni.. aku tak wish pun. Malu. Huhu. tadi pun first time seh aku hantar wish kat ayah aku. Berdebar-debar juga la rasanya. Tapi.. aku ketepikan semua tu. Walau apa pun aku nak wish juga! Nak tunjuk yang aku ingat birthday ayah aku. (tapi takut jugak seh.. kalau-kalau ayah aku call lepas dapat mesej tu.. huhu.. malu.. :P)
“Selamat Hari Lahir Ayah. Yang ke 52 tahun. I love u.” Lebih kurang macam tu la mesej yang aku taip. Then aku search contact number. Then i press send button. Alamak.. dah hantar.. dah hantar.. huhu.. messege delivered. Ayah dah baca.. huh... huh.. takut berselitkan malu. (first  time aku buat benda2 yang straight to the point. Tu pun pakai mesej. Ayah aku ni garang orang nya. Dari kecil lagi aku memang takut dengan ayah aku.)
Then ayah aku send balik mesej. “Ok. Terima Kasih.” Perrrgghh.. cool nye ayah aku ni. hehe. Aku je yang gelabah kat sini. Tapi kan aku teringin nak tau apa reaksi ayah aku bila dapat mesej tu. Hm..
Tak pe la yang penting aku berpeluang tunjukkan sayang aku pada ayah aku  kan?  ^_^ Assalamualaikum.

*p/s : korang pula macam mana? Macam aku ka? Atau pun korang da biasa terus cakap face to face dengan ayah korang? Ataupun tak wish langsung? Hehe.

14 ulasan :

  1. hehe xpyh malu2 nk cik kay jue :)

    BalasPadam
  2. aritu birthday ayah bui,kami sambut ramai2..wish jugak dekat ayah selamat hari lahir..tp takder cakap i love u..hehe..btw,selamat hari lahir dekat ayah kay jue yer..*_*

    BalasPadam
  3. @Bui Junaidi wah bestnyer sambut ramai2.. thnks kak bui..

    BalasPadam
  4. walawehhhh. rupanye mber aku ni pmalu rupanya

    BalasPadam
  5. kalau bday ayh BIG BOSS,spe yg 1st wish bday dia, dia t kasi hadiah! haha! xD

    BalasPadam
  6. selamat hari lahir buat ayah kay jue.. mesti dia senyum sepanjang hari :)

    BalasPadam
  7. Mesti ayah CKJ terharu dapat mesej macam tu dari anak perempuan dia, first time lagi tu, muz pernah wat, face to face...berdebar jugalah bab ayah muz ne garang...hehe

    muz tag ckj LINK

    BalasPadam
  8. semoga ayah awak panjang umur n murah rezeki eh :)

    BalasPadam
  9. @syiela CKJ pun harap macam tu kak syiela.. ^_^

    BalasPadam
  10. @muz

    may be terharu kot..
    wah best la dapt buat face to face..
    nampaknya kita sama la muz.. mempunyai ayah yang garang. tapi CKJ berterima kasih sgt pada ayah CKJ sebab garang. :)


    hujung minggu nanti CKJ jengah ea ape yang muz tag tu.. btw thnks.. >_<

    BalasPadam

Thanks yeah. sebab sudi tinggalkan komen anda. :)