Sabtu, 25 Februari 2012

SPAM LINK, BLOG DI DELETE!

Assalamualaikum. Setelah semalam aku post entry fasal blog aku kena delete oleh En.Google. Ramai yang bagi respon dan berkongsi  cerita dengan aku diruang komen entry tersebut. Thanks yeah korang. Aku hargai respon dan feedback korang. Dari feedback tu, aku dapat tau yang En.Google bukan saja-saja je mau delete blog aku buat sementara waktu, tapi sebenarnya dia beri amaran supaya jangan spam link. Huh? Macam mana tu? aku dapat info ni daripada yanayani.
Then yana bagi link kat aku untuk penerangan yang lebih tulus. Aku pun klik ke link yang yana yani bagi. Ni dia sebabnya.. 


 "apa itu LINK WARNA BIRU? Link biru tu maksudnya SPAM LINK. SPAM LINK mengandungi http:// atau www.Dah faham? Kenapa dengan SPAM LINK atau LINK WARNA BIRU ni? FYI, google akan delete blog yang mengandungi SPAM LINK ni .Google akan detect melalui SPAM LINK yang ditinggalkan.
So, untuk kebaikan bersama, adalah lebih baik kalau korang nak tinggalkan link korang JANGAN LETAK http:// atau www di kotak komen. Letakkan saja macam ni azhafizah.com atau azhafizah.blogspot.com.Kalau korang letak macam ni www.azhafizah.com atau http://azhafizah.com dia akan automatic jadi LINK WARNA BIRU."
 Info tulus daripada : azhafizah

Maknanya disini lepas ni kalau nak tinggalkan link tak payah letak  http:// dan www , supaya blog kita tak kena delete lagi oleh En.Google.Ok that's all harap info ni dapat membantu korang semua. thanks for reading.. >_<

22 ulasan :

  1. Betul2~ jangan letak link color biru kat komen.Tapi ramai yg tak tau =.='

    BalasPadam
  2. TAKUT JUGAK KALAU JD MCM NI

    SO SAMA2 LAH KITA INGATKAN BLOGGER LAIN SUPAYA JGN LETAK LINK BIRU TU YER..

    HEADER DH OK YER..ALHAMDULILLAH

    BalasPadam
  3. betul Kak Bui Junaidi kita kena ingat-mengingatkan.. :) ini pun CKJ baru je dpt tau semalam..

    eh, kak bui perasan ye? Yup da ok da.. baru je ok tadi.. thanks kak bui.. >_<

    BalasPadam
  4. oo..cmtu ek? baru ayu tahu..maceh:)

    BalasPadam
  5. owh.. awak gelak yerk Detective Fiqa! huhu.. tapi tak pe CKJ akan lebih berhati-hati sekarang supaya tak kena delete lagi! :P

    BalasPadam
  6. macam 2 pulak. kalau join games or segmen macam ne pulak.. eahh pening2

    BalasPadam
  7. macam ni Ayesha Ramlee .. awak boleh letak http atau www tapi jagn sampai link tu jadi warna biru.. cuba awak tengok ni kat sini.. http://farhanahadzlan06.blogspot.com/2011/12/tips-tambah-pembaca-trafik-blog.html

    BalasPadam
  8. akak, CKJ saya nak kredit kan akak dekat blog saya. saya ada buat post macam akak, just nak kasi inform dekat semua blogger. :)

    kalau sudi, baca lah.

    http://mangatbermaindota.blogspot.com/2012/08/en-google-delete-spam-link.html

    BalasPadam

Thanks yeah. sebab sudi tinggalkan komen anda. :)