Isnin, 27 Februari 2012

Berbelah bagi sebenarnya... tapi kena berbagi jugak!

Assalamualaikum. Da 3 hari aku asyik mikir tentang nak tukar bahagian ke tak untuk teruskan praktikal aku kat dalam bangunan TM Bukit Anggerik ni. nak lebih jelas tentang apa yang berlaku sebenarnya, mari picit sini.

Kemarin aku ada terjumpa bos besar kat surau. Perrgghh.. bos perasan la aku budak praktikal. Mana tak nyer aku sorang je budak praktikal perempuan kat situ.(ikot rasanye) aku pun tanya la fasal tukar bahagian ni.

“Cik, boleh kalau saya tak tukar kat bahagian lain? Saya stay je kat bahagian saya sekarang?”
“Kalau macam tu awak tak dapat pengalaman la kat bahagian lain-lain.”

Betul juga apa yang bos besar cakap tu. untuk dapatkan lebih kepastian aku pun buat la sedikit reseacrh tentang maklumat yang aku dapat sepanjang aku da berada kat bahagian Details Planning ni. tu yang aku post entry ini hari tu. lepas da kumpulkan semua. Aku fikir-fikir juga, tak la report aku semuanya fasal sistem. Dalam report da empat bab. Tak kan semua bab cerita fasal sistem. Cerita fasal planning. Itu yang aku dapat rumuskan. Aku cuba tanya kawan aku yang lagi 3 orang tu, dorang semua pakat da tukar da. Tinggal aku je belum tukar-tukar. Tempoh da lebih 2 bulan. Jadi nak tak nak kena tukar juga kat bahagian lain. Petang tadi aku jumpa En. Zunaidi beritahu keputusan aku nak tukar kat bahagian lain.

Jadi esok aku akan berada di tingkat satu. Bahagian ND. Aku tak tau nama panjang bahagian tu. tak tau la apa yang menanti aku esok. Memang aku berbelah bagi nak tukar bahagian. Sebab kat details planning aku tau apa yang aku nak buat. Aku da kerja kat sana. Aku tak bosan. Aku juga da selesa dengan tempat tu. tapi demi kepentingan report dan pelajaran aku tak kan la nak selesa je sepanjang masa kan? Kadang-kadang kita kena keluar juga dari sesuatu yang kita da biasa untuk cuba sesuatu yang baru. Betul tak?


10 ulasan :

  1. Betul keputusan tuh.
    Better tukar tempat lain.
    Nanti dapat banyak pengetahuan + pengalaman kat tempat lain plak.

    BalasPadam
  2. Rashidah Idris : tu la jenuh juga nak ikut kehendak pengethuan dan pengalaman ni.. berat ati. tp tak pe demi pelajaran kan? hehe..

    BalasPadam
  3. tak cuba, mana nak tau kan? anggap sebagai cabaran, pasti ok punye. :)

    BalasPadam
  4. thanks anNaqia atas kata-kata semangat tu. :)

    BalasPadam
  5. yup2..betul tu cik kay jue...walopon kite suke, tp kite xleh sentiasa duk lam zon selesa..Insya ALlah, moga perjlnn cik kay jue mempraktikalkn (ade ke pkataan ni?huhu) diri berjaya sunguh2..

    BalasPadam
  6. hehehe.. thanks Ayumi Comot... Insya Allah mudah-mudahan di permudahkan..

    ada je perkataan tu.. janji ckj faham.. :P

    BalasPadam
  7. Betul tuh.
    Macam kita lar.
    Kalau boleh nak stay kat Unifi je sbb selalu keluar pergi rumah customer.
    Tp rugi bila tak rebut peluang yg da ade kt depan mata plak kalau x pergi tmpat lain.

    BalasPadam
  8. tu la Rashidah Idris... macam2 hal.. hehe.. sabar je la.. dugaan praktikal.. :)

    BalasPadam

Thanks yeah. sebab sudi tinggalkan komen anda. :)