Jumaat, 20 Julai 2012

Bangun... bangun.. hish..

Assalamulaikum.. huh.. Sampai juga ckj kat rumah dapat pun update entry untuk Ramadhan... >_< yeay! esok puasa... ! Ckj bw tadi da ramai da blogger-blogger buat entry fasal kebaikan bulan ramadhan dan cara untuk mendapatkan ganjaran MEGASALE yang Allah berikan kepada kita semua. Semoga kita semua berjaya manfaatkan dan rebut peluang yang ada ni sebaik mungkin. Alright? 

Memandangkan ckj ada di sarang sepanjang Ramadhan ni, ada sesuatu yang nak ckj share dengan korang mengenai cara-cara nak kejutkan orang bangun pagi terutamanya bersahur. Kalau boleh bangun la sahur tu  ikut sunnah Nabi. Ambil berkat. >__< Maaf juga ckj tak ingat di mana ckj dapat benda ni. Dah lama da ada dalam external.. >_<

Kalau nak kejutkan orang bangun tidur especially sahur..cam ni antara caranya..
1. pegang anak jari kiri/kanan sambil tu panggil nama dia perlahan lahan.. 
2. sentuh bahu org tidur tu..dan goyangkan perlahan lahan..sambil panggil nama dia... 
3. renjis air kat muka dia...sambil panggil nama dia... 
4. tampar tampar manja pipi dia..sambil panggil nama dia... 
5. tutup kipas/air cond

tapi kalau still tak ada effect..
1. jerit nama dia kuat kuat... 
2. gigit ibu jari kaki dia..cam antu toyol gigit 
3. simbah air sebaldi...kalau boleh air rendam baju dalam korang 
4. tarik rambut dia sampai jatuh dari tilam ..
6. jerit api! api! api! 
7. letak kfc ke mcd ke xpun ikan patin masak tempoyak yg baru dibeli sebelah hidung dia..bagi ambil bau sikit

tapi kalau still tak ada effect gak.. 

1. pergi kat telinga dia...then sebut maa rabbuka! sambil seru nama dia banyak kali... 
2. pergi kat dia, baca je surah yaa sin!

tapi kalau still tak ada effect gak...ni je la cara terakhir..

1. panggil je orang masjid/surau untuk uruskan...kerana tuhan lebih menyayanginya..

hehehe.. Dikesempatan ini, ckj memohon sejuta kemaafan andai selama ckj berblogging ni ckj ada buat silap pada korang semua ya.. >_< Semoga ramadhan kali ini lebih bermakna buat kita. Good Luck! >____<

44 ulasan :

  1. memang terbaik :D

    http://ceritalieya.blogspot.com/2012/07/puasa-dan-birthday.html

    BalasPadam
  2. hahaha.. yg first tu best je bunyinya. lepas tu amek ha. huhu..

    selamat berpuasa di sarang ckj. :)

    BalasPadam
  3. hahha , terbaikk ar etry .bagus2 .. elok sebut nama tu yg bagus . :)

    BalasPadam
  4. haha, lawak. btw, selamat berpuasa ckj. :)

    BalasPadam
  5. hihi..mcm2 cara ye nk kjutkn..slmt berpuasa ckj:)

    BalasPadam
  6. Kalau mak Ee yg gerak - pegang kaki
    Kalau ayah Ee yg gerak - tutup e-con

    Eee ni senang bangun tido, bangun dari katil je payah. Haha.

    http://thenurulee.blogspot.com/2012/07/time-off-for-le-stomach.html

    BalasPadam
  7. hehehehe.. kalau cik anis, mak ketuk pintu je. cik anis bangun cakap 'bangun dah, kejap' hhehehehe lastly mak pggil nama kuat2

    BalasPadam
  8. kelakar entry ckj kali ni..hehe.. btw slmt bpuasa utk ckj jugak yer...

    BalasPadam
  9. hahaha , extreme jugak . .
    tp cuba try taktik ni pulak .
    "fesbuk engkau mak dah delete"
    comfirm , trus laju je bangun .
    :D

    BalasPadam
  10. haha. kejam sungguh. tak bangun jugak tak tahu lah. salam ramadhan ye awak.

    BalasPadam
  11. susah sgt nk bgun kita baling mercun jaa, hukk..

    ehh, cKj.. selamat berpuasa ^^

    BalasPadam
  12. ahaha..mcm2 cara nk kejutkan org bgn sahur ni..klo adik sy lak...siap tdo atas meja mkn lagi...pastu kte org kasi air sejuk kat muka dia..hadoi..jahat betul la...
    selamat berpuasa ckj...utk hari per-1 ni..moga kita beroleh keberkatan drNya

    BalasPadam
  13. hhaha lawak betull..kayjue jom join
    http://lyanna95.blogspot.com/2012/07/10-random-question-ramadhan-by-yana-yani.html

    jom join segmen yana

    BalasPadam
  14. salam ramadhan ckj =)

    http://noraqilahjohari.blogspot.com/2012/07/ahlan-wa-sahlan-ya-ramadhan.html

    BalasPadam
  15. Salam Ramadhan Al-Mubarak..

    BalasPadam
  16. hahaha! bole try ni.

    anyway, selmat berpuaceee :P

    BalasPadam
  17. hahaa... yg teriak2 tu, bukan takat org yg dbgnkan je terbangun, jiran2 sblh pn ikut terbangun skali.. hehe..
    slamat berpuasa d bulan ramadhan ye ckj :D

    BalasPadam
  18. memang bagus untuk dipraktikkan ni, hehee :D

    BalasPadam
  19. haha sebut ma rabbuyka..mmg melompat la bgun.ehhehe

    jemput join n promote my 1st give away

    http://edyfee.blogspot.com/2012/07/my-first-give-away.html

    BalasPadam
  20. Salam kjue.

    Hahhahaah, sopan je yg awal2 tu kan.. hehehe.

    Kalau mak akak, dia suka ketuk pintu anaknya ni ha..abah pula, panggil nama dgn suara lembut je.. ^_^

    BalasPadam
  21. hahaha. terbaik la. tapi shu jenis cepat bangun. x nk kena bebel. hehe

    BalasPadam
  22. thanks Chic Na.. selamat berpuasa juga... :)

    BalasPadam
  23. hehehe thanks putryteya.. ckj juz share apa yang menarik.. :)

    BalasPadam
  24. hahaha thanks zera eira.. selamat berpuasa juga.. :)

    BalasPadam
  25. hehehe tu la fasal ~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~.. selamat berpuasa juga.. :)

    BalasPadam
  26. macam tu pula hehehe macam2 la Nurulee.. :P

    BalasPadam
  27. wah melampau la caliph shuriken baling merecun.. hehe...

    thanks...:)

    BalasPadam
  28. hahaha.. memang kenangan la Yumida.. hehe... selamat berpuasa juga.. :)

    thankd.. amin..~~

    BalasPadam
  29. hehehe.. insya Allah kalau berkesempatan ckj join ea yana yani.. :)

    BalasPadam
  30. try la.. kalau menjadi gtau ea farah amirah..

    selamat berpuasa juga.. :)

    BalasPadam
  31. try la.. nanti gtau ckj menjadi ke tak ea Dakara.. :P

    BalasPadam
  32. I really appreciate your post and you explain each and every point very well.Thanks for sharing this information.And I'll love to read your next post too.

    BalasPadam
  33. hehehe... Tinta Lana setiap orag ada cara yang tersendiri kan? :)

    BalasPadam

Thanks yeah. sebab sudi tinggalkan komen anda. :)