Isnin, 30 Julai 2012

Jangan Lupa Doakan saya dalam Doamu...

Assalamualaikum. Rasa macam dah lama tak sharing sesuatu kat Kay Jue Blog ni. Ckj nak share sesuatu yang Ckj rasa menarik untuk di share. Ckj petik riwayat ni dari buku La tah zan. :) 

Dalam riwayat At-Tirmizi disebutkan : “Umar bin Al-Khattab minta izin kepada Rasulullah untuk melakukukan umrah. Rasulullah pun berpesan : “Jangan engkau lupakan kami dalam doamu, hai saudaraku.”

Yang Mengucapkan kalimah ini adalah Rasulullah S.A.W.,petunjuk, pemimpin yang maksum yang tidak berbicara menurut keinginan nafsunya. Ucapan ini sangat agung, penuh makna dan sangat mahal nilainya lagi begitu berharganya bagi Umar sehingga sesudah itu Umar menyatakan : “Aku tidak sudi apabila kalimah ini ditukar dengan dunia dan semua isinya.”

Jika anda yang berdiri pada posisi Umar, cuba rasakan ketika Rasulullah S.A.W. menyatakan itu kepada anda : “Jangan lupakan saya dalam doamu, wahai saudaraku.”

kalau ckj.. tak terkata dan tak dapat ckj ungkapkan dalam kata-kata bagaimana perasaan tu... >_________< 

korang pula..? apa perasaan korang bila Rasulullah berkata demikian pada korang?

18 ulasan :

  1. Selamat Berbuka Puasa CKJ..CikOdah menyempatkan menggulingkan diri di beloh CKJ...guling guling sampai pening

    BalasPadam
  2. Nice article I like it,great day 4U and keep in touch..salam ukhuwah dari INDONESIA...

    BalasPadam
  3. terharu yg teramat! kelu lidah zera!

    BalasPadam
  4. erm, terharu dan sebak.. rindunya pd Rasulullah.. :'(

    BalasPadam
  5. Ya Allahh .. tergamam . terkedu . sebak . terkesima . semua ada .

    Sungguh Mulianya Rasulullah saw

    BalasPadam
  6. Gilerr diamm tak tau nak kata apa. ye lah CKJ , tak terungkap dengan kata-kata.. bukan terharu lagi dah... haha

    BalasPadam
  7. Terima kasih tok perkongsian ni wahai sahabatku yg chumel. ckj. rindunya kat ckj :)

    BalasPadam
  8. tak dapat nak ungkap dngan kata-kata..pasti mengalir air mata..

    http://xiexiepinky.blogspot.com/2012/08/kelahiran-putera-ke-5-dalam-keluarga.html

    BalasPadam
  9. Salam.

    Tak tahulah Kjue..camna perasaan tu, kalau itu benar2 berlaku... :)

    BalasPadam
  10. Speechless =)

    http://thenurulee.blogspot.com/2012/08/firecrackers-consumer-be-consider-please.html

    BalasPadam
  11. thnks u all sebab sudi tnggalkan komen korang.. :)

    BalasPadam

Thanks yeah. sebab sudi tinggalkan komen anda. :)