Selasa, 12 Jun 2012

Gadgets...

Assalamualaikum. hah... tengok pic kat atas ni.. semuanya gadget kan? boleh dikatakan tiap-tiap hari mesti ada gadget yang dicipta. Tak kisah la gadget tu berupa handphone, laptop, camera, dan macam-macam lagi la. Tak terkejar ckj mau dapatkan semua gadget ni. Tapi dalam hati mau memilikinya. ha.. macam mana tu. Berangan je la... 
Selagi pulus tak de selagi tu aku berangan. hehehe. Selagi barang-barangan gadget yang ckj ada tak rosak. Selagi tu ckj akan pakai barang tu sampai la da tak nampak rupa asal barang tu. Korang pun macam tu kan? 
Orang lain dah puas da pakai blackberry. Ckj baru dapat merasa pakai blackberry. Itu pun bukannya blackberry original. Tapi Blueberry. huh... Jadi la.. Kalau bukan sebab handphone ckj yang 3 sekupang tu rosak tak de maknanya nak tukar phone. Yang penting orang boleh contact kita jadi la. betul tak?
Sekarang ni tengah musim Ipad, galaxy tab dan yang seumpa dengannya. Teringat ckj kata-kata sepupu ckj "Hari ni aku baru beli mp4 esok tengok-tengok da keluar mp5.. adeh... " hehehe...  Ikut mana yang mampu je la. Kalau rasa benda tu penting beli la.. Kalau ckj ada duit sendiri... hui.... korang sendiri pun mesti fikir apa yang ckj fikir.. hehehe..

*p/s : Jadi apa pendapat korang fasal gadget yang makin hari makin hebat dan canggih?

25 ulasan :

  1. gadget ni cpt sgt updatenya. tak larat nak kejar. huhu.. :)

    BalasPadam
  2. mmg x tkejar gadget2 ni kuar.. tiap2 bulan ada jaa yg baru kt market, huh...

    BalasPadam
  3. cik lynn stju pndpt ckj tu...cik lynn pn xkn tkar pape yg still bleh gna...mmg xtkejar nk update ngn gdget bru...huhu

    BalasPadam
  4. ary gila gadget juga..
    Tapi memandangkan ary tak mampu nak beli, ary hanya mampu membeli majalah pc dan layan gadget-gadget dalam majalah tu..
    Huhuhuhu..

    BalasPadam
  5. huh... sye xreti sngat nk bergadget2 nih, skit2 kuar bru... hahaa... ade pon hp lame tp nmpak mcm bru sbb xpkai mane... heheehe

    BalasPadam
  6. ada jer gadget baru setiap masa, yg pasti kita just bputih mata je...hahahaa...jaa pon xdo ipad segalo tu...hahhaa

    BalasPadam
  7. mkn hari mkn byk gadget baru n latest.. x larat nak follow dah hehe

    BalasPadam
  8. Memang tak terkejar nak beli gadget ni.. Kadang-kadang fiza pun leh terlepas perkembangan gadget yang baru keluar.. Iye laa banyak sangat.. Semua latest..

    BalasPadam
  9. sy pun suka gadget, tapi nak beli tu agak payahla ye, pkai aje ape yang ade, hehee :D

    BalasPadam
  10. owh majalah pc ea ary_lee? ckj pun suka majalah tu.. huhu..

    BalasPadam
  11. ini mesti shar90 jarang guna gadget selain computer.. :)

    BalasPadam
  12. betul jaakechik.. berputih mata setiap masa.. huhu

    BalasPadam
  13. hehehehe manusia makin bijak mencipta Kesuma Angsana.. inilah jadinya.. :)

    BalasPadam
  14. Betul tu CKJ, hee. Saya langsung tak memiliki gadget2 macam kat atas. Laptop pun ayah yg punya. Ipad pulak Ibu yang punya :D hee. Tunggu kerja nanti baru mampu beli kot :D

    BalasPadam
  15. Salam..tipula kalau tak minat gadget kan kjue.. akk minat..tapi tak minat membeli..boleh?hahahah

    Takda la minat smpai cenderung nk habiskan duit tuk gadget. Hndpn pun, akk kai nokia yg basic saja. tah, canggih sgt pun, balik2 guna utk msg,call,playlist song, tngkp gmbr..

    Masa akk kt uitm, ritu, ada seorg businessmn dari China bg talk pasal dnia teknologi, 3 thn lps tak silap. Dia gtau, memg kalau awal 90-an, slow je perkembgn teknologi..pastu, slagi boleh, kita akn repair, hantar kdai bila ia rosak. tapi skrg, lebih kurg stiap 3bln, ad tknologi bru akn kuar. belum habis u explore yg lama,sudah kuar yg baru.

    tu yg 3thn lps dia ckp..skrg akk rasa, takyah tngu 3buln, stiap hari kot ada je benda baru kuar kan..pantas..

    BalasPadam
  16. semua cantik-cantik...akak pakai samsung tab...

    BalasPadam
  17. skang ni gadget makin banyak dan ramai dok kejar2 yang tercanggih..adeshh..tak termampu =_='

    BalasPadam
  18. sama la kita Sally Yatiey... ckj pun tggu bila da bekerja nanti.. >_<

    BalasPadam
  19. yu betul tu kak Tinta Lana.. boleh je.. hehehe tengok je... :P

    ok la sekadar mampu dan perlu dah cukup kan kak? :)

    tu la kak... hui.. dunia makin maju.. :)

    BalasPadam
  20. tau tak pe Azhafizah[フィザ].. dah macam jadi trend pula..

    BalasPadam

Thanks yeah. sebab sudi tinggalkan komen anda. :)