Rabu, 27 Jun 2012

Yeah aku boleh BlogWalking dengan aman..

Assalamualaikum. Alright mula-mula sekali ckj mau tanya korang semua. Terutamanya korang yang letak  shoutbox kat blog korang. Korang selalu tak 'ter'klik link iklan yang di tinggalkan oleh mereka yang sengaja letakkan link iklan tu sebagai link nama mereka? 

Ckj perasaan dah ramai  blogger yang buat entry fasal ni. Ada juga yang siap tulis peringatan kat atas shoutbox mereka. Ckj sebenarnya dah lama da nak meletup naik marah fasal hal ni. Tapi ckj malas nak ambil port buat entry. huh.. Apa yang ckj nak kongsi di sini ialah..

Masa ckj dalam proses mengedit design Kay Jue Blog ni.. Ckj ubah warna shoutbox Kay Jue Blog sekali. Ckj terjumpa cara untuk block link iklan tu daripada di publish dalam shoutbox Kay Jue Blog. Ckj guna busuk.org punya shoutbox. Jadi bila mereka-mereka ni masukkan link iklan mereka di shoutbox ckj, akan keluar macam ni..
Korang pun boleh buat macam ni. Cuma kena cari kat setting korang punya shoutbox. Ckj tak pasti sama ada kat shoutbox lain ada ke tidak benda ni. Sejak ckj da block link iklan ni aman sikit ckj nak blogwalking. Tak de da nak panas-panas hati bila terklik link ni. Tak de da nak juling-juling mata tengok nama link kat penjuru bawah window. >____< 

*p/s : kalau nak earning naik pun, apa salahnye beritahu kat tuan punya blog untuk klik link iklan anda. Tak de siapa pun nak marah. Kan? 

48 ulasan :

  1. nice share.mmg annoying lah kalo letak link iklan kat shoutbox . :p

    BalasPadam
  2. good entri :) satu perkongsian yang berguna

    BalasPadam
  3. btul tuh....kadang2 diorg letak email...

    BalasPadam
  4. kalau guna cbox cmne eh ckj? annoying kn orang mcm ni. sabo je lah.

    BalasPadam
  5. waa , bagus info ni . boleh try .
    walaupun teya tak pernah kena lagi kat shoutbox iklan cam tu .
    tapi kena waspada la kann

    thanks ckj :)

    BalasPadam
  6. COMEYYNYE BLOGGGG.... :))))

    BalasPadam
  7. wah bagusnye kak! klw untuk cbox akk tahu tak . kite dah byk kali kene .sdey btol >.<

    BalasPadam
  8. yup, kena pndai edit settings block.. klau silap abis semua kena block, erkk...

    BalasPadam
  9. memang..
    Blogger sekarang ni pikir nak income je..
    Da lupa matlamat utama blogwalking iaitu mahu menambah pengetahuan dan berkongsi cerita^^

    BalasPadam
  10. sy pn selalu perasan.. sbb tu la b4 klik link diorg tu, sy akan pastikn sy check dl url tu ke mana. x pyh gne widget ni pn dh taw.. awak just letak cursor kt link tu, then url tu akan appear kt bwh webpage kte bg taw url sbnr link tu. hee ^^

    BalasPadam
  11. betol3..rasa sakettt hati cangat! ;p

    BalasPadam
  12. slalu gak kena ckj. bengang je rasa. cam kena tipu. kalau fibox camne? tau x cara nk block?

    BalasPadam
  13. haha . blog ulya pun slalu org tinggal iklan tah ape2 . mula2 okay la , tp lama2 geram la jugak .
    tp ulya tak klik pun bila ulya tengok link tu pelik .

    BalasPadam
  14. jaa pon selalu kena mcm ni.. menci betoll ar! biasa guna nama trah..tirah... yg lain pon ade gak tapi yg tu mmg alwez!

    BalasPadam
  15. dulu ade shoutbox..pastu di remove..coz ade mulut2 busuk post something kurang ajo kat situ..
    dh lama x pakai..
    actually penting jgk shoutbox ni especially utk blog yg de word verification plus guna komen embedded below tu..coz loading dia lambat..so shoutbox ni satu2nya penghubung antara reader n tuan blog...

    BalasPadam
  16. CP tak rase marah lagik , maseh kool , kalaw dah tak tahan , mgkn gunerr , actually CP tak heran mane sebab link yang di post tak laju lagik , hehehe ~

    BalasPadam
  17. haha , ain daa bosan kne dgnn drang , tapi smnjak kblkngan nie , ain agak malas bw , dahh tade iklan bagai . hehe

    BalasPadam
  18. betul2...yien sllu kena gitu....
    org shout tpi link iklan...sakit hati betul

    BalasPadam
  19. btul tuh....kadang2 diorg letak email...Memang akak tak suka betul...

    BalasPadam
  20. betul tu yana yani.. payah... blank page jadinyer...

    BalasPadam
  21. huhu ckj tak tau lak |shuhadaothman|TM... try la shu cari kat setting dia...ada tak?

    BalasPadam
  22. huhu.. akak tak tau la ♥ainie muniera♥.. huhu.. try la cari kat setting dia..

    BalasPadam
  23. itu ary_lee.. tapi bukan semua yang macam tu.. >_<

    BalasPadam
  24. itu la yang ckj maksudkan kat perenggan akhir entry ni haz.. cuba baca betul2.. hehehe.. :)

    BalasPadam
  25. huhuhu.. cuba Chic Na cari setting dia..

    BalasPadam
  26. benda tu pun boleh block juga Yumida.. betul tu.. ckj sokong.. :)

    BalasPadam
  27. ckj lak da lama meletup dalam diam cweet pinky.. huhu

    BalasPadam
  28. dorg tak jumpa link blog kita bila kita tak bw Acik Ain.. :)

    BalasPadam
  29. sape x suka duit...tp berpada2 gak la kan...bila dan menyusahkan org lain, mmg patut pun di ban makluk mcm ni...

    BalasPadam
  30. Che Rosliza Che mat : tu la huhu susahkan pastu jadi blank page.. huhu..

    BalasPadam
  31. nice share!

    psttt, gua nak gtau lu ni. blog gua kan, takde promote walau seketul iklan pun.suci!gua berblogging untuk sesuka. bukan nak buat duit. tp mybe next time, gua akan pk balik.hahaha

    BalasPadam

Thanks yeah. sebab sudi tinggalkan komen anda. :)