Ahad, 3 Jun 2012

Jalan ceritanya yang penting.

Assalamualaikum. Korang pernah tengok tak cerita karton ni? hehe. 

First impression ckj bila tengok cerita ni , ckj tengok dia punya lukisan karton tu. Nampak macam cincai je. huhu. Macam pelukis dia main lukis bersaje. Asal ada rupa mak. anak. dan ayah siap karton. Tapi itulah.. ckj suka tengok cerita karton ni sebab ckj suka jalan cerita dia. Santai. Klakar. Walaupun rupa karton tu macam ala-kadar je pelukis dia lukis. betul tak? lagi-lagi mak dia. hehe. 

Macam tu juga dengan blog kan? nampak tak masud tersirat yang boleh kita kaitkan? cara penyampaian dan cerita entry yang penting dalam sesuatu blog tu. Tengoklah blog-blog popular mereka ada pembaca setia yang tersendiri. Tengok la dorang punya blog macam mana. Kebanyakannya yang ckj jumpa design biasa je. Bahagian entry tu yang hebat. huh.. ckj pun tak mampu lagi nak jadi macam mereka. =) 

Satu lagi maksud tersirat yang ckj nampak berdasarkan cerita karton atashini ni. hehe. Kadang-kadang orang tu kita nampak macam low profile. Dia pun memang berperwatakkan macam orang emo je. Padahal di satu sudut lain dialah orang yang serba tau tentang hal yang kita tak tau dan dia orang yang hebat sebenarnya. Ckj pernah jumpa orang yang macam ni.  =)
*p/s : Biarlah biasa je di luaran asalkan luar biasa pada dalaman. >_<

35 ulasan :

  1. Minat gile tgok atasinchi ni. banyak pgjaran leh dpt even just kartun cincai kan :)

    Yupp ! Biar biasa pada luaran, tapi luar biasa pada dalaman :)

    BalasPadam
  2. ahaa..katon ni klaka ko kekadang mak die tak bole blah

    BalasPadam
  3. cte kartun tue best gile! atasinchi!

    setuju dgn cik kay! :D

    BalasPadam
  4. Salam.

    aha, perenggan akhir tu betul kjue. sebab tu la penting quotes ni: "don't judge the book by its cover"

    Salu juga jumpe yg jenis low profile ni..org dulu ckp pa, aaa..diam2 ubi berisi..eh,cam salah je pepatah tu,hahaha.

    >_<

    BalasPadam
  5. atasinchi...dont judge a book by its cover :)

    BalasPadam
  6. atasinchi! he3 dh lma xtgok.. ^^

    hmmm.. susah nak jadi yg luar biasa.. =)

    BalasPadam
  7. atasinchi..adeyh..sgt adore kat mak dia..hoho..

    BalasPadam
  8. Tengah fikir pernah ke tak tengok kartun tu. hehe. Saya jarang tengok kartun2 ni. ^_^ Betul tu ckj . Setuju2 :)

    BalasPadam
  9. atashinchi... hehee
    mmg mgmbarkan khidupan sharian sbnar... hehee
    sume yg ckj ckp sye setuju... hee xD

    BalasPadam
  10. peminat susah mati tau ngan cite ni.. kiut n pnuh maksud tersirat

    BalasPadam
  11. dulu suka tengok atasinchi nie . sekarang dah jarang tengok :(

    BalasPadam
  12. anak2 akak mmg minat giler.Aiman selalu cakap mak dia gemuk la mama

    BalasPadam
  13. Kunci keberhasilan adalah menanamkan kebiasaan sepanjang hidup Anda untuk melakukan hal - hal yang Anda takuti.
    tetap semangat tinggi untuk jalani hari ini ya gan ! ditunggu kunjungannya :D

    BalasPadam
  14. dulu Hani suka tengok atasinchi nie . sekarang dah jarang tengok :( dont judge a book by its cover :)

    BalasPadam
  15. mmg klakar kartun ni, tambah2 bila mak diorg ckp pasal shopping, hikk...

    BalasPadam
  16. comel la gambo kucing tgh baca buku tu...salam kenal..

    BalasPadam
  17. betul tu kak Tinta Lana..

    diam2 ubi berisi ea? ada kot kena sikit.. hehe.. >_<

    BalasPadam
  18. betul tu FARHAN.. susah nak jadi luar biasa... jadi biasa selalu.. :P

    BalasPadam
  19. haha.. klakarkan mak dia Cik Semut...... hahaha...

    BalasPadam
  20. hehehe.. iya ka Sally Yatiey? ckj suka tgk karton... :P

    thanks...

    BalasPadam
  21. hehehe betul tu shar90.. apa yang ada dlm cerita atashinchi ni semua berlaku dlm kehidupan seharian.. :)

    Thanks Shar90..>_<

    BalasPadam
  22. krtun ni xprnh miss dlu2..haha..lawak..pling suka tgk ma dia nyanyi kt dpur. .hihi

    BalasPadam
  23. sama la kita NUR SABRINA FIRZANAH.. ckj pun da jarang tengok cerita ni.. huhu..

    BalasPadam
  24. hehehe paling klakar mak dia la kak syiela.. hehe..

    BalasPadam
  25. hehehe biasa la tu Hani Shaa... dulu dengn sekarang lain keadaanyer.. ckj pun macam tu.. :)

    yup betul tu..

    BalasPadam
  26. thnks ambil kat google je Ibu Lala.. salam kenal.. :)

    BalasPadam

Thanks yeah. sebab sudi tinggalkan komen anda. :)