Selasa, 15 Mei 2012

Baju Pengantin Islamik


Tengok Imam muda Hassan dan Isterinya punya baju pengantin. Bercirikan islamikkan? Tak semestinya baju pengantin perempuan mesti baju yang mengikut bentuk badan dan menampakkan bentuk leher. Bila ckj tengok gambar ni dalam hati ckj kata"ea eh.. cantik la baju dia. tak pernah pula terfikir nak buat macam ni"   Nice! cantik kan?  Kita pun boleh buat macam ni cuma kena kreatif untuk gabungkan islamik dan fesyen. betul tak?

Assalamualaikum. 

*p/s : ckj lambat lagi ea mau kahwin! jangan fikir bukan-bukan. just sharing sesuatu yang menarik dan islamic. :)

39 ulasan :

  1. ckin pun nak mcm tu..hehe ^_^ buat sendiri...nati pas kawin leh pakai gi.. ^_^

    BalasPadam
  2. simple tapi cantik~yang penting tutup aurat bkn balut aurat kan.. ;)
    ingat ckj nk ajak sy mkn nasi minyak dah~~hihi

    BalasPadam
  3. ni baru betol2 lawa... hehee xD

    BalasPadam
  4. mula2 kena gi kursus kawen dulu baru bole proceed next level pakai cmni, hikk...

    BalasPadam
  5. yang islamic itu indah..
    ni mesti kes berangan2 kt depan cermin ni.hahaha

    BalasPadam
  6. cantiknyeee. kne tunggu bape tahun ag ni. hikhik :)

    BalasPadam
  7. ehh igt CKJ nak kawen dah tdi.. ;P

    BalasPadam
  8. tiada batasan selagi masih menutup aurat..nice one dear :)

    BalasPadam
  9. sekarang ni ada macam2 fesyen..boleh je pilih yg mana lebih baik dan manis :)

    BalasPadam
  10. cantiknya baju kawen :)sopan yet elegant

    BalasPadam
  11. lawa nyerr baju pengantin nie .. sopan sesuai utk muslimah :)

    BalasPadam
  12. first tyme tgk.. ieyza keje kt butik pngntin xde pun bju cmnie lagi..huhu

    BalasPadam
  13. cantik!

    islamic style.. :) baru best..sejuk mata memandg.. ^^

    BalasPadam
  14. ohohoho..sangat nice dn sagat sweet..
    moga2 saya pon camni untuk lebih kurang 10 tahun akan datang..hohohoho~

    BalasPadam
  15. bagus la...niat untuk pakai mcm ni masa kawen nanti ye sis :)

    BalasPadam
  16. indah~ huhuhuh :D ayu gitu ^^,

    BalasPadam
  17. amboi Ckin Kembaq.. da berangan2 da.. hehe.. boleh je mau buata sendiri kan? lagi unik.. baju kawin design sendiri.. :)

    BalasPadam
  18. yup betul tu coklat susu.. tutup aurat tu penting..

    uih.. lambat lagi la.. huhu.. :)

    BalasPadam
  19. hahaha amboi caliph shuriken.. da jauh bebenor fikir nyer.. hehe..

    BalasPadam
  20. yup memang indah ain farahin... hish.. xde ar.. hehehe.. :P

    BalasPadam
  21. beberapa tahun lagi |shuhadaothman|TM? da ada calon ka? jgn lupa jemput ckj nanti.. :)

    BalasPadam
  22. yup sis92.. ckj setuju... semuanya bergantung pada diri kita juga.. :)

    BalasPadam
  23. ckj pun first time tgk Ieyza Afieyna.. memang tak de la rasa nya sebab dorg ni design sendiri kot..

    BalasPadam
  24. tau tak pe ★ aIsyaH ★.. nice and sweet je kan? >_<

    BalasPadam
  25. insya Allah FarhanahAdzlan.. berdoakan pada Allah.. :)

    BalasPadam
  26. insya Allah APAN.. harapnya macam tu la... ;P

    BalasPadam

Thanks yeah. sebab sudi tinggalkan komen anda. :)