Sabtu, 26 Mei 2012

Kebuntuan...

Syukur alhamdulillah tadi aku berjaya juga complete kan satu bab untuk report aku. Sekarang tinggal satu bab je lagi. huh... chaiyok! >_< adeh.. kat mana pula aku nak gali isi untuk bab terakhir ni. huhu...buntu-buntu. 
Aku nak tanya korang ni. kalau korang buntukan, apa yang korang buat? kasi la tips sikit dengan aku. mana tau dengan pendapat korang tu sikit sebanyak dapat bantu aku.. :)  harap ada la yang sudi nyata pendapat. Assalamualaikum. >___<


*p/s : untuk korang yang baru habis praktikal macam aku ni, apa ceita pula dengan korang punya report? da siap? 

36 ulasan :

  1. chaiy0k! satu je lg ue..hehe

    kalau buntu ea?urm..relak2 dulu..mencari ketenangan sebentar..jgn dipaksa otak tu..kang meletop..sape susah..hehe..^^

    papew pun .. take a rest !:)

    BalasPadam
  2. klau buntu sgt2, sila wt solat sunat.. nti byk idea2 baru terjah msuk ^^

    BalasPadam
  3. Memang betul kalau buntu, buat solat hajat. Tapi dinie bila buntu, dinie dok senyap je. Hahaha. Teruk kan?

    BalasPadam
  4. kalau saya buntu saya relax dulu.baca selawat.tu je la

    BalasPadam
  5. smoga dipermudahkan segala urusan..

    BalasPadam
  6. rehat dlu... recharge balik... hehee xD

    BalasPadam
  7. Berehat rehat dahulu. Jangan sampai stress. Semoga dipermudahkan, ckj . hee :)

    BalasPadam
  8. Salam kjue.. :)

    Banyak gak tips blogger lain da bagi.

    Urmm..akk tak sure,berkesan or tak utk kjue. Tapi untuk akk, cara ni berkesan Bila akk blur,buntu, biasanya akk menjauhkan diri dari benda/perkara yg akk tgh buat time tu. Cam kes kjue, dah2 menghadap report tu,bhahaha. Tarik nafas skejap, ambil masa untuk 'menyeronokkan' diri sendiri.

    Jalan2 kat taman..tu akk salu buat la, kuar makan..tengok, perhati apa berlaku disekeliling. Kdg2, smbil perhati2 tu, idea dtg.. coz, idea salu dtg bila kita terdedah dgn persekitaran.

    Mudah2an, kjue dpt selesaikan kebuntuan kjue >_< hehehe.

    #kjue pun marah yep dasar hamba duitan? akk bleh sbr lgi bila kat fibox sndiri, tpi bila bw, jumpa benda yg sma kat fibox org lain, nampk sgt, si hamba tu bersungguh2 mengutip duit dgn cara tu...

    BalasPadam
  9. semoga segala urusan cik kay ju dipermudahkan Allah, aminn :D

    BalasPadam
  10. main dgn kucing comel tu . hee :)

    BalasPadam
  11. miss cheese.. cayokkk!! ehee relax taw.. buat perlahan2.. ade care nye tu k.. :)

    BalasPadam
  12. comelnye kucing..hehe..buntu ek?erm..dila pun xth nk ckp cmne..biasa kalau dila buntu dila kluar g jln2..masa tu idea dtg n trus tulis dlm hp..;)

    BalasPadam
  13. kalau jaa bila buntu, jaa tido.haha.

    BalasPadam
  14. yeah! chayok chayok cik kay jue ><

    BalasPadam
  15. Tenangkan diri , rileks kejap. Um, pergi tempat2 atau buat benda yang boleh melapangkan fikirann.. Ohh, don't forget to take care of yourself ;]

    BalasPadam
  16. Chaiyokk ckj.. harap ckj dapat kurangkan kebuntuan tu yee.. take care.. :)

    BalasPadam
  17. thanks ★ aIsyaH ★... hehehe.. harap2 tak terjadi la sampai macam tu..

    BalasPadam
  18. thanksSally Yatiey.. mudah-mudahan la hendaknya.. :)

    BalasPadam
  19. hai kak Tinta Lana..

    Alhamdulillah kak.. ramai blogger yang sudi berkongsi tips.. :)

    owh... begitu ea kak.. alright akan di cuba.. hehe.. :) thanks akak! >_<

    #tu la fasal kak... sy pun tak tau nak buat apa lagi dengan dorang.. huu

    BalasPadam
  20. thanks Atyrah.. doakan ckj..

    amin~~~ :)

    BalasPadam
  21. hehehe ckj tak de kucing la Amalina Ulya.. huhu..

    BalasPadam
  22. hehehe ambil kat google je ~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~..

    owh.. macam tu ea.. thanks sebab bagi tips.. :)

    boleh la try tips dila ni.. :)

    BalasPadam
  23. hahaha macam tu pula jaakechik.. thanks.. :)

    BalasPadam
  24. thanks Fiza Suhaimi.. ckj pun harap macam tu.. :)

    BalasPadam
  25. Hani kalau buntu dok rehat2 dulu mencari ketenangan..jgn paksa diri..^^

    BalasPadam

Thanks yeah. sebab sudi tinggalkan komen anda. :)