Selasa, 29 Mei 2012

Solat Sambil Mendukung Bayi

Assalamualaikum. Ckj terjumpa cara ni di facebook page  Mencari Redha Ilahi. Baru ckj tau ada cara solat yang begini untuk memudahkan semua ibu mengalami masalah susah hendak solat bila anak asyik memerap/menangis. 
Agama Islam memberikan kemudahan yang dibolehkan Syarak untuk ibu dan bapa. Syukur, betapa indahnya agama Islam ni. kan? >_<

41 ulasan :

  1. haa , teya pernah tengok yg ni dalam buku . macam takpercaya kan ?

    BalasPadam
  2. owhh nice sharing CKJ...=)

    huhu kay jue tu nama ke stand for keju... >.< hikhik kidding =p

    BalasPadam
  3. penah tengok gak kt fb :)

    BalasPadam
  4. takut terlepas tangan plak bila gendong baby or tertinggal baby tu kat bawah je gitu..hehehe..

    but insyaAllah dipraktikkan bila saya dah ada anak nnti,,ececehh lmbat lagi sbenonye~

    BalasPadam
  5. pernah juga kongsi di blog Sop
    Islam sentiasa memberi kemudahan kpd umatnya :)

    BalasPadam
  6. Rasulullah s.a.w pon pernah solat cenggini..xtau la dukung sape ? cucu kot ?

    BalasPadam
  7. nice sharing.. bguna bila dh nikah & ada ank nti, hikk...

    BalasPadam
  8. tulaa. bagus sgt2...
    bagus entry ni ckj. mekasih share :)

    BalasPadam
  9. NICE INFO :D TQ SHARING . SEKURANG-KURANGNYA DPT JGK TAMBAH ILMU PENGETAHUAN .... SAYA BARU JE TAU.. HUHU

    BalasPadam
  10. dh baca hr tu kt fb..mmg blh..tambah2 klu anak tu buas...hihi

    BalasPadam
  11. wah..info yang sanagat bagus :D

    one piece ever
    http://bit.ly/KlTDAv

    BalasPadam
  12. subhanallah..Islam mudah n indah..cik pon baru tahu =D

    BalasPadam
  13. nice info ckj... Islam itu mudah :)

    BalasPadam
  14. saya pernah terbaca ttg ni..indahnya islam kan..^^

    BalasPadam
  15. info yg menarik thanks share yer CKJ

    BalasPadam
  16. islam itu mudahkan... cuma sekarang akak tak dapat praktikkan.. kalau nagis biar je dulu camne la nak pegang dua2 tu :)

    BalasPadam
  17. Selepas inijgn beri alasan tidak solat pula..

    BalasPadam
  18. mudah kan..so takde masalah untuk solat.^__^

    BalasPadam
  19. thanks share.. baru tau bole solat sambil pegang bayi

    BalasPadam
  20. betul tu putryteya.. ckj pun tak percaya.. tak sangka kan? :)

    BalasPadam
  21. thanks Norashiqin Kamaruzaman..

    yup.. stand for keju... ckj saje je moden kan ejaan tu.. haha.. :P

    BalasPadam
  22. sis92 : iya ka? hehe... ckj baru tahu.. itu yang post kat blog ni.. hehe.. :P

    BalasPadam
  23. hehehe it's ok la FarhanahAdzlan... insya Allah kan? hehehe.. :P

    BalasPadam
  24. betul tu gnesop.. ckj sokong... islam ni tak susah pun.. :)

    BalasPadam
  25. iya ka syahirah? ckj baru tau ni.. thanks ea.. >_<

    BalasPadam
  26. hehehe thanks caliph shuriken... yup.. betul tu.. sangat berguna untuk masa depan.. :)

    BalasPadam
  27. hehehe. ckj pun kebetulan terjumpa di fb..
    welcome Dak Fisha.. :)

    BalasPadam
  28. o iya ka ~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~? hehe ckj baru tahu.. itu pun ckj terjumpa di fb la.. hehe..

    BalasPadam
  29. hehehe dia bergantung juga pada keadaan kan kak syiela? >_<

    BalasPadam
  30. alhamdulillah..ilmu bru..

    ~ble ar praktis lepah ni..hehe=)

    BalasPadam

Thanks yeah. sebab sudi tinggalkan komen anda. :)