Selasa, 8 Mei 2012

CRaYoN

Assalamualaikum. Korang ada / pernah tengok tak cerita crayon? Kalau tak silap aku cerita ni movie kot. Aku tengok cerita ni minggu lepas. Masa astro bagi 10 hari tengok 130 channel. Cerita ni kat Disney Channel. Best cerita dia. Ni dia sinopsis cerita crayon.

Cerita mengisahkan tentang dua orang pelajar universiti, Adam dan Rafaat  yang diminta untuk melakukan kerja-kerja sukarelawan semasa cuti penggal sebagai salah satu syarat untuk kursus mereka. Kedua-dua pelajar universiti ini memilih untuk melakukan kerja-kerja sukarelawan, membantu Mak Engku (atau Kak Engku khusus untuk Adam sahaja) di sebuah rumah anak yatim di Malaysia. 
Kerja-kerja sukarelawan mereka walau bagaimana pun tidak seindah yang disangka, apabila terdapat sebuah syarikat besar lintah darat yang menjadi dalang dalam usaha untuk merampas dan memajukan tanah tempat tinggal anak-anak yatim tersebut, untuk dijadikan pusat pelancongan. Syarikat tersebut juga memaksa Mak Engku supaya membayar hutang tertunggak selama tiga bulan dalam tempoh yang terdekat. 
Adam dan Rafaat merancang untuk mengadakan konsert amal bagi mengutip derma dan mengadakan lelong jualan lukisan yang dilukis oleh anak-anak yatim sebagai salah satu cara lagi untuk mengutip tabung bagi menyara anak-anak yatim tersebut.

28 ulasan :

  1. Salam kjue.. :)

    Urm..fes of all, kt rumah takde Astro.. T___T huhuhu

    Jadi..lukisan yg dilelong tu..menggunakan krayon ea? hurmm..

    Jom! lukis doodle n sticker bebnyk, lelong, pastu derma pd yg memerlukan? Amboih, senang je aku mencadang,hak3.

    BalasPadam
  2. td ank sdara sy baru siapkan satu lukisan crayon.. cantik jgak kaler dia conteng2 tu, huh...

    BalasPadam
  3. hah, tak pernah tengok lah.astro pun takdak :(

    BalasPadam
  4. hehe.. mcm best jew tngk cite nihh kn.. tp, fara x tngk pon. huhu.. :)

    BalasPadam
  5. mcam best je? Na tgk jugap. :)

    BalasPadam
  6. x tengok pun...disney chanel pun xtau chanel no bape...masa 10 hari free, bnyk tekan 132, 410-413 je :)

    BalasPadam
  7. jaa takdak astro, xleh nk tgk, tapi kalau crayon (mewarna) jaa pnah tgk..hehe

    BalasPadam
  8. kt rumah Hani takde Astro.. -.- huhuhu

    BalasPadam
  9. dh lame x wt lukisan crayon..dulu kicik2 ayh cik anis suke belu crayon.. kale sesame ^^

    BalasPadam
  10. tak pernah dengar pulak citer crayon ni.nak try cari kat tenet kot ada..cambest lak

    BalasPadam
  11. tak pe coklat susu... leh try tgk kat youtube.. ada kot.. :P

    BalasPadam
  12. hai kak Tinta Lana...:)

    maaf kak.. huhu.. ckj rasa best pula cerita ni.. tu yang buat review fasal cerita ni..

    wah2.. ok juga tu cadangan akak.. tapi ckj rasa bnd ni lebih berjaya klau kita tubuhkan kelab dan biar kelab tu yang anjurkan... baru best.. :D

    BalasPadam
  13. yup banyak moralnya Haruno Hana 하나.. that why i review this movie.. :)

    BalasPadam
  14. caliph shuriken tak join sekali dia lukis.. mesti lagi cantik.. :P

    BalasPadam
  15. try la tgk kat youtube ada kot sis92... :)

    BalasPadam
  16. owh APAN ni banyak tengok drama n filem2.. hehe.. best juga channel2 tu.. :)

    BalasPadam
  17. tak de astro tgk kat youtube jaakechik.. hehe.. ckj pun pernah.. tapi tak cantik.. huhuhu

    BalasPadam
  18. Cik Anis : hehehe... ckj jarang lukis guna crayon .. mesti cik anis minat mewarna ni. :)

    BalasPadam
  19. ckj pun tak pernah dengar cerita ni Azhafizah[フィザ]... bila tengok kat disney channel baru tau.. try la cari cerita ni.. :)

    BalasPadam
  20. taktahu pun ada cite ni~ sob~ jlan cite da menarik ~

    BalasPadam

Thanks yeah. sebab sudi tinggalkan komen anda. :)