Selasa, 22 Mei 2012

Part ni yang tension!

Yeay! dapat tawaran belajar...! Ok sekarang kena isi borang pula. Isi secara online? huh... ini yang problem. Bukan tak nak isi tapi Error server la... busy la.. hish macam-macam. Susah betul nak print out borang daripada internet. Bikin tension je. Tarikh nak daftar da makin dekat. hish..  Agak menyusahkan la.. katanya borang dah dipos ke rumah.. Tapi tak sampai-sampai. hish... 
Hah... siapa pernah alami situasi kat atas ni? Ckj pernah. Masa mula-mula nak daftar sambung belajar lepas SPM. huh.. Part ni la yang buat ckj tension. Borang-borang tu dah la nak kena ada cop pengesahan. Proses dia pula lambat. Huhu.. Ada tu, kawan ckj esok da nak pergi daftar da tapi borang kemasukkan tu baru sampai. huh... Dugaan sebelum masuk IPT.
Kali ni bende ni terjadi pada DlaDola pula. Alhamdulillah dia dapat tawaran sambung belajar.  Tapi tu la.. jenuh menunggu sistem nya.. down la.. busy la.. sampai kul 2 3 pagi juga la tunggu. Berharap masa jam 3 pagi sistem ok.. tapi sia-sia je.. sama je.. Alhamdulillah tadi baru dapat print out kesemua borangnya. Sekarang boleh la buat persediaan kat benda-benda lain pula. huh... 

Kadang-kadang penggunaan teknologi ni pun bukan menyenangkan manusia. Tapi sebaliknya.. Itu la ciptaan manusia, mana ada yang perfect macam ciptaan Allah kan? =)

*p/s : Korang ada pengalaman macam ni? meh la share.. :)
*DlaDola tu adek kepada Cik Kay Jue. >_<

42 ulasan :

  1. Betul 2 CKJ. Tension jadinya kalau asyik keluar "Error Sever" tu. hehe. Bersabar je lah :D

    BalasPadam
  2. hehe..ramai sgt org online time tu..memg busy gler la line time tu..tp xper sbr2 je..hehe^^

    BalasPadam
  3. Memang macamtu pun tiap kali nak isi online. Kena pagi2 buta time orang tak bangun tido lagi baru okay.

    CKJ nak berniaga eh? Haha. Kalau dinie, mula2 dinie buat survey laa pendapat kawan2 and bloggers macammana kalau jual barang ni. Bila diorang respon positif, CKJ carilaa dealer. Postage tu kena decide laa nak guna pos apa and all that :)
    Mula2 memang susah. lama2 jadi biasa :)

    BalasPadam
  4. nak isi borang maktab.. asyik error je.. last2x isi tengah2x malam.. huwuuu~ tak ke sadis.. hehe

    BalasPadam
  5. haa kan... kene tunggu pagi2 bru dpt... hee
    klo bab surat myurat plak,,, sye dlu, interview dh lps bru dpt surat uitm... huhuu
    **manusia xsempurne :)

    BalasPadam
  6. huhu tau tkpe..leceh gila..dahlah isi on9 pastu kena print pulak pastu nk mintak cop lagi..pastu nak susun semua haish grr hihi

    BalasPadam
  7. huhu.betul. leceh kdg-2. sy apply smbung uniten jew. senang. lgpun lambat sgt tunggu ipt ni.

    BalasPadam
  8. yupp. pnah jugk mcm tu. sampai ank sedara jaa dtg tido umah jaa masa isi upu. pkul 3 pg bru dpt isi.

    BalasPadam
  9. fisha pon same. pernah merasai..hehe
    tapi nak wat cmne kan. dugaan Allah bagi kat kita. so, kita kene pilih sebetul2 sebab untuk masa depan kita gak :)

    BalasPadam
  10. betul ckj mmg tension nk daftarnye buatnye kalo line intrnet lembab xpon line dorg busy. .perggh mmg penat ^^

    BalasPadam
  11. part ni yg plg leceh bila urusan cara on9, susah payah isi byk form, last2 kuar error, nsib x baik kena isi semula drp awal, huh...

    BalasPadam
  12. Heheh..biasa la tuh CKJ..hihi..saya dulu pun camtu gak..tension la..asyik2 jem je.. HUHU..kena improve ckit sistem kat malaysia ni..hehe

    BalasPadam
  13. kalau kua prkataan ERROR SERVER ase nak bunuh diri . haha

    BalasPadam
  14. dila lpas spm n diploma cmtu ler..sakit jiwa jgk nk bnyk kali cuba...risau xjd je...huhu...

    BalasPadam
  15. tension part ni, tp melapangkn pd part yg laen (:

    BalasPadam
  16. pernah , selalu sangaat . Error macam tu selalu ada kat portal matrik dulu !

    BalasPadam
  17. uuuu~ tak pernah rasa dapat tawaran sambung belajar dekat U. huhu. all the best buat adik ckj :)

    BalasPadam
  18. firstly tahniah dapat sambung belajar.erm..agak tension gak kalau camni kan..pernah jadi gak..serabut rasa kepala sebab hampir due kan.fiza doakan moga urusan CKJ dipermudahkan oleh-Nya..aminn

    BalasPadam
  19. maybe ramai sgt org online time tu..memg busy gler la line tu yg asek "Error Sever" tu .. hehe

    BalasPadam
  20. tu la Sally Yatiey.. memang mnguji kesabaran betul.. huhu..

    BalasPadam
  21. hahaha tu la fasal ★ aIsyaH ★... line pun jadi busy... sabor ja la..

    BalasPadam
  22. tu la Ardini Izzati.. jenuh menunggunya... huhu..


    owh macam tu ea... thanks.. ckj kena fikir betul2 la ni.. alright.. thnks ea.. :)

    BalasPadam
  23. yup tggu pagi2 baru dapt shar90.. jenuh la macam tu.. huhu...

    BalasPadam
  24. leceh sangat2 sis92... kita serupa merasainya.. huhu..

    BalasPadam
  25. biasa la Hanim Irsyad.. bnda murah memang macam tu...

    BalasPadam
  26. betul tu Dak Fisha.. setiap dugaan tu ada kebaikkannya yang kita tak nampak sekarang... :)

    BalasPadam
  27. memang penat la macam Syamira Yahya.. saba je la..

    BalasPadam
  28. huh... macam tu memang tension caliph shuriken... rasa macam nak putus asa je.. huhu..

    BalasPadam
  29. betul Nani Neijie... memang kena improve la sistem kat Malaysia ni..

    BalasPadam
  30. tu la sama la kita ~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~... risau takut tak sampai je apa yang kita da isi.. :)

    BalasPadam
  31. en. shafiQ : betul2 bila da lepas part ni yang lain tu ok je..

    BalasPadam
  32. itu la fasal Hani Shaa.. da semua orang pun macam kita juga mau isi borang tu.. :)

    BalasPadam
  33. ade membe dulu lebih kurang gak nayanya...borang tawaran sampai umah lambat. masa tu sekolah asrama. bukan untuk u. xde sngt dalam talian mcm skang ni... :)

    BalasPadam
  34. tu la lambat sampai tu yang menyusahkan APAN.. dulu lgi senang la.. huhu..

    BalasPadam

Thanks yeah. sebab sudi tinggalkan komen anda. :)