Ahad, 27 Mei 2012

Makan Nasi beralaskan kuali

Assalamualaikum. Alright. Kisahnya begini. Siang tadi aku teman kawan aku pergi KLCC. Ambil contoh report daripada senior. Sampai je kite orang kat KLCC, senior tu text kat kawan aku kata dia tak jadi datang. adeh... ada ke patut baru beritahu sekarang? ni da kira kes menyusahkan kami. huhu. Apa boleh buat.huh.. Dah alang-alang da kat KLCC ni, kawan aku pun ajak la aku pergi makan. 

Kiteorang pergi makan kat food court. Aku first time makan nasi dalam kuali. Tak de ar kuali yang besar tu. Kuali yang sama saiz macam pinggan makan korang tu. May be ada yang da pernah makan, it's ok. Aku newbies untuk tu. hahaha. huh? tak percaya ea? tengok ni..

Maaf la aku da gaul nasi tu dengan lauk baru teringat nak capture picture. huhu.  Aku makan Black Pepper Chicken. Hehehe rasa macam pelik pun ada. Macam sambil masak kita makan. haha. 

*p/s : korang pernah makan macam ni tak? 

52 ulasan :

  1. pernah nampak , tapi tak pernah makan :) haha . nmpk mmg cam sdap kt klcc tu :D

    BalasPadam
  2. Tak pernah..akk cuma pernah makan nasi dalam kuali beso yg org buat kacau dodol tu,miahahaha. Nampk ngat buhung,kih3.

    Tak pernah gi..cedap tak kjue? >_<

    BalasPadam
  3. wahh kreatif kedai tu. unik!

    BalasPadam
  4. haha :D
    mcm tu pun boleh . lol .

    BalasPadam
  5. kihkih..pelik gak..tapi cute. hahaha

    mak aku cakap, sapa suka makan guna periuk nanti bila majlis kawin dia, hujan tak henti2 turunnye.. tapi kalo makan kat kuali, aku taktau la..kehkeh..turun salji kot? kikiki

    BalasPadam
  6. ahaha. comel je. shu xpenah lagi mkn dlm kuali cmni. umah jauh dr klcc. kiki :D

    BalasPadam
  7. xpernah..saya pernah mkn dlm periuk tp mak marah saya..eheh

    BalasPadam
  8. Tak pernah lagi. hee. Mesti best makan nasi beralaskan kuali ni. ^_^

    BalasPadam
  9. wa'alaikumussalam. tak pernah nampak :D

    BalasPadam
  10. selalu juga guna kuali cam nih.. kat kedai mamak kat rumah pun guna kuali walaupun nasi goreng.. hehehe

    BalasPadam
  11. k first time tengok . tapi macam sedap je tengokk fuhhh

    BalasPadam
  12. sizzling pun x mamam cmni ^^

    pnah mamam kt klcc tapi siyes diorg x bg style kuali mini ni, hukk...

    BalasPadam
  13. amboii.. ini kalo mak mak mertua nampak ni mesti dia ckp x senonoh je.. kan org2 tua dulu byk pantangnya..

    BalasPadam
  14. haaa ! teya makan kuali macam ni . geram betoi , susah nak makan . dekat KIOSK , bertam .

    BalasPadam
  15. kehkeh...mcm best je nampak makan guna kuali..nak kena try nih..

    BalasPadam
  16. pernh..die panaskan..heee..

    BalasPadam
  17. wah..sy xpernah..n ni baru taw..serius ni..hehe..tgh msk la konon kan..tp sbnrnye dok asyik makan..hehe

    best x?leyh cuba x pakai kuali kat rumah..?hehe..^^

    BalasPadam
  18. ahaha. setakat nie belum pernah nampak lagi laaa. Hani xpenah lagi mkn dlm kuali. umah pun jauh dr klcc..

    BalasPadam
  19. KALAU DI KUCHING NI ADA SATU RESTORAN NAMA 'SINGAPORE CHICKEN RICE'..MMG ADA GUNA BEKAS ALA2 KUALI..TP NASINYA MMG SEDAP WOOO..HEHEHE

    BalasPadam
  20. tak pernah tengok dan tak pernah rasa... pelik tapi menarik untuk mencuba

    BalasPadam
  21. haha/ pelik laa.
    fisha tak pernah nampak & try lagi laa :)

    BalasPadam
  22. haha.. mcm2 skrg kan.. menarik.. hehe..

    kt rumah pnh mkn megi je la dlm periuk..

    bagus betul prangai kn.. =.=

    BalasPadam
  23. saya pon pernah makan style macam tu..rase macam pelik pon ada sebab tak biasa..hehe

    BalasPadam
  24. pernh mkn..seronok sbb jakun dila first time mkn.hihi

    BalasPadam
  25. sedap StuntWomanWho :)? urm.. ok la.. kalau pandai beli makan yang mahal2 kat situ dan pandai pilih makan kat situ sedap la.. :)

    BalasPadam
  26. wah.. besor tu kuali dodol tu kak Tinta Lana.. hahaha dahyat2.. haha

    urm.. ok la.. biasa je.. huhu.. :)

    BalasPadam
  27. haha kreatif betul jaakechik.. unik dan pelik.. huhu.

    BalasPadam
  28. memang akan marah kan kalau kita makan nasi dalam peruik syahirah? huhu..

    BalasPadam
  29. hehe best la juga Sally Yatiey.. rasa macam makan sambil memasak..

    BalasPadam
  30. hehehe.. banyak kedai makan kat situ caliph shuriken.. hehe..

    BalasPadam
  31. Citra NaniZam : hehehe... nasib baik ckj xde mak mertua.. hahaha..

    BalasPadam
  32. putryteya pun pernah makan? yeay ada geng! heehehe..

    BalasPadam
  33. panas? tak la Cik Yatt.. hehe... rasa pelik kan makan dalam tu.. hehe..

    BalasPadam
  34. hehehe betul tu.. kononnya la.. hehehe best dan pelik rasa nya ★ aIsyaH ★.. nak cuba kat rumah? boleh je.. kalau ada kuali kecik.. :)

    BalasPadam
  35. hehehe..tak pe hani insya Allah satu hari nanti dapt juga Hani Shaa pergi sana.. :)

    BalasPadam
  36. wah.. teringin pula ckj mau pergi kak Bui Junaidi.. huhu..

    BalasPadam
  37. memang pelik pun Dak Fisha.. hehe try la..:)

    BalasPadam
  38. hehe macam2 kan FARHAN? huh pernah makan megi dalm peruik? hui dahsyat .. :)

    BalasPadam
  39. hehehe ckj pun macam dila juga ni first time ni ~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~.. hehe

    BalasPadam
  40. kat food court bnyak gak makan beralaskan kuali tapi cik eyla belom pernah cube hehe

    BalasPadam

Thanks yeah. sebab sudi tinggalkan komen anda. :)