Selasa, 3 April 2012

Bungkusan Misteri daripada Pemandu Van

Assalamualaikum.. urm.. macam mana aku nak mulakan entry ni ea.. +_+ 
Alright serba sedikit mengenai sejarah persahabatan aku dan Cik Payung

Aku bersahabat dengan Cik Payung dah bertahun dah. Ada la dekat 8 tahun macam tu. Alhamdulillah persahabatan kami kekal hingga sekarang. :) Di sebabkan birthday Cik Payung dekat-dekat je dengan birthday aku, masa sekolah-sekolah dulu tiap kali birthday kita orang di sambut esoknya kita orang akan bawa kek birthday masing-masing ke sekolah. lepas tu sistem bater berlaku. hehe.. aku makan kek Cik Payung, Cik Payung pula makan kek aku. :)  sweet sangat rasanya masa tu. :') Tapi (ish mesti ada 'tapi' kan?)... lepas habis sekolah menengah, dia pindah kat Melaka. huhu. sejak daripada tu kita orang tiap kali birthday saling tukar-tukar hadiah je. itu je yang mampu buat.

Ok, cukup sampai situ dulu. Nak cerita fasal aku dengan Cik Payung memang panjang cerita. itu baru 10% daripada sinopsis cerita hehehe. Alright. Tentang bungkusan tu. Sebenarnya pemandu van tu Abang Posmen pos laju yang hantarkan hadiah dari Cik Payung kat rumah aku. hehehehe :P  ini dia bungkusan tu.
 
Tergiur aku mau buka bungkusan ni. Tapi.. ('tapi' lagi..hish) Cik Payung tak bagi buka selagi tak sampai hari lahir aku. huhu.. Tengok je la bungkusan tu. Agak-agak macam dah geram pegang.. then goncang-goncangkan bungkusan tu. Bila da geram lagi, belek-belek tengok corak love yang ada kat pembalut hadiah tu.. huhuhu.. kejam kau Cik Payung. seksa aku begini.. huhu.

*p/s : agak-agak korang la kan, apa benda ek yang ada disebalik dan dalam pembalut love ni? huhu.

42 ulasan :

  1. waaah!!...untunglaa...siap pembalut love2 lagii tuh :D

    BalasPadam
  2. Salam..

    Haa....bestnya dapat hadiah! huhuhu.

    Bila besdaynya, hehe. Selamat hari lahir ya dik :)

    BalasPadam
  3. huhu. aku tgh sedih nie. kau plak g ingat aku pasal kita. hehe mmg aku dew ingat kan pasal kite kat dlm tu. so sedia kan tisu ye cik key ju. hehe. aku sayang kau macam adik aku.

    hmm nak tau x ape hadiah tu?. nak aku bagi tau ta?. haha
    ehh sori if kau x suke pembalut tu. aku pilih sb die ada gabungan warna yg kita berdua suke kan. warna2 comel.
    aku harap sangat kau suke hadiah aku yang ta seberapa tu. aku kirimkan kasih sayang aku pada kau yang dah bape tahun aku simpan kan.
    enjoy ye sahabat ku

    BalasPadam
  4. wa'alaikumussalam. wah~ moga pshabatan ini kekal selamanya. amiN~ :D

    BalasPadam
  5. teruja tengok wrapper love pink yang banyak banyak tu..mesti dalam die ade hati pink pink gak kan..hehehe..untunglah belum birthday dah dapat hadiah..sabar tau nak bukak tu ^_^

    BalasPadam
  6. wah beshnyerr dia dpt hadiahh , nnto bgtaw la ek ape yg ade dalam tu . hihi sebok jer kan ?

    BalasPadam
  7. kt dalam tu msti ada seketul keju saiz bola futsal kn, hikk...

    BalasPadam
  8. happy advanced birthday ckj! ^__^

    BalasPadam
  9. Salam..wah bestnya dapat hadiah..mg persahabatan CKJ dgn cik payung kekal sampai ke syurga.eh, slmt hr lahir sy ucapkan awal2..hehe

    tak dpt nk teka apa dlm tu..tp cik payung dah ada bagi hint sikit kan.. :)

    BalasPadam
  10. kete lamborghini sebijik dlm bgkus tu:P

    BalasPadam
  11. ngee ! dpt adiah.. selamat hari lahir ckj :) wish awl2 x twu bl.. :)moge prshbtn awk gn bsties awk kkl smpai akhrnya. :)

    BalasPadam
  12. kak Tyntha Lana.. :)

    memang best.nanti saya akan buat entry fasal hari birthday saya.. :)

    BalasPadam
  13. cik payung: same-same la kita sedih.. huhu..AKU PUN SAYANG KAU JUGA WEH! KAU DAH MACAM KAKAK AKU TAU! :')

    aku suke sangat pembalut. bila diperhatikan lame-lame cantik juga ea pembalut dia.. :P memang comel seh warna nya.. like! >_<


    insya Allah aku mesti suke punya.. kau yang bagi kan? wah.. patut la aku merasainya.. aku pun kirimkan sayang aku kat kau.. ada dalam hadiah yang aku bagi tu.. hehe..
    yup aku sangat enjoy.. thanks sahabatku.. >_<

    BalasPadam
  14. CKJ tau kenapa Azhafizah[フィザ] teruja? sebab Azhafizah[フィザ] suke warna pink kan? hehe..

    hehe.. tak untung pula rasa kalau dapat hadiah awal tapi tak boleh buka sekarang.. huhu.. tengah sabar ni.. thanks Azhafizah[フィザ].. tenangkan CKJ hehe.. :P

    BalasPadam
  15. memang best gadis oren.... of cause ckj akan beritahu.. nantikan ya entry part 2.. hehe.. tak sibuk pun.. tapi awak prihatin.. betul tak? thanks ea.. >_<

    BalasPadam
  16. ai caliph shuriken.. perli nampak... hehe.. mungkin.. boleh jadi juga kan?:P

    BalasPadam
  17. untung Ini Kisah Tia? memang untung tapi ada rugi nya juga... tak dapt buka sekrang.. huhu..

    BalasPadam
  18. advanced birthday anNaqia?? huhu.. thanks.. >_<

    BalasPadam
  19. memang Jahidih Saili... thanks juga doakan kami.. >_< amin~~

    thanks lagi sebab wish my birthday walaupun lama lagi.. hehe..

    sebenarnya saya tau.. tapi tak tau rupa hadiah tu macam mana.. :P

    BalasPadam
  20. hahaha.. dahsyat asraf osman... may be hehe.. :P

    BalasPadam
  21. hehehe.. thanks nurul syuhada wish walaupun awal lagi.. insya Allah ckj akan buat entry fasal birthday ckj..

    thanks doakan kami >_< amin~~~

    BalasPadam
  22. Salam, selamat pagi kayjue ^^

    Alamak..buku tu dalam bhsa inggeris la dik..sebb tu review akak mcm berterabur skit, bercampur2 bhsanya.hehe. Sebab akak taktau maze tu dlm bhsa mlyunya apa.huhu

    #cari ea, jangan tak cari buku ti :) hehe. eh, kay jue, akk pun suka baca. Ce KayJue share buku apa yg kayjue ase best? leh akak try bca gak :)

    BalasPadam
  23. Maybe keju besar gedabak + sekaki payung kot :p
    Hehehehe.

    BalasPadam
  24. besh nyer!!dpt adiah..ciap pos laju agy..untung larh.. :)

    BalasPadam
  25. selamat pagi juga kak Tyntha Lana.. hehe.. :P

    alar.. inggeris kah kak? huhu.. senang difahami tak englishnyer.. huhu..

    insya Allah saya cuba.. tapi tak tau lagi.(lepas dapat tau buku tu english.. huhu)

    BalasPadam
  26. memang best ~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~.. tapi tak boleh buka sekarang..huhu..

    BalasPadam
  27. amboi Rashidah Idris.. perli kami berdua nampak.. hehehe.. may be.. kita tunggu je nanti lepas CKJ da buka hadiah ni ea.. :)

    BalasPadam
  28. hehehe... thanks sangat kat perkhimatan pos laju Malaysia.. yup minah sEmpooOT da menjadi tradisi kami berdua.. untung?? tak untung tak dapat buka sekarang..huhu

    BalasPadam
  29. wah..dpt hadiah. sabar je la eh.
    x leh bukak lg.
    mesti saspen giler

    BalasPadam
  30. hehe.. tengah sabar ni Dalila Diela... memang saspen giler.. jahat betul cik payung ni.. ckj asyik jeling-jeling je present tu.. huhu.

    BalasPadam
  31. best nye..dpt surprise..^^
    even dok ja0h..tp xterputus ikatan pershbtn ue..ser0n0knye..~

    BalasPadam
  32. hehehe... memang best ★ aIsyaH ★.. suprise dari jarak jauh.. hehe..

    Alhamdulilllah masih kekal persahabatan kami.. >_<

    BalasPadam
  33. ain rase kan , dalam tue , katak masak tempoyak . haha . eh!!

    BalasPadam
  34. hahaha walaweh dahsyat Acik Ain ni.. terkezut ckj kalau katak dalam tu... siap masak tempoyak lagi tu? hish... hahaha..

    BalasPadam

Thanks yeah. sebab sudi tinggalkan komen anda. :)