Jumaat, 6 April 2012

Nak Rebus Otak? Meh Baca Ini

Assalamualaikum. Tadi CKJ check email. Lepas tu saje je tengok balik draf email. Terjumpa pula info ni. Dah lama ianya berada di dalam draf tersebut. hehe. 

Mesej yang sangat penting kepada semua orang, sila baca dengan teliti.
1 biji Telur & 2 Telefon Bimbit.
Panggilan telefon di buat diantara kedua-dua telefon bimbit selama 65 minit. 
Kami mengujinya seperti dalam gambar :

Antara kesan memulakan panggilan antara kedua-dua telefon bimbit selama 65 minit lebih kurang :-
Dalam tempoh 15 minit pertama tiada apa yang berlaku;
25 minit kemudian telur mula semakin panas;
45 minit kemudian telur panas;
65 minit kemudian telur masak. 

Kesimpulan: Radiasi yang segera daripada telefon bimbit mempunyai potensi untuk mengubah protein telur. Bayangkan apa yang terjadi dengan protein otak anda apabila anda membuat panggilan yang panjang.

*p/s : Jadi jangan la  berborak dalam telefon bimbit tu lama-lama sangat. Bahaya. kalau banyak sangat benda nak story cari masa lapang, face to face. lagi best macam tu kan?

24 ulasan :

  1. uish sampai macam tu...nasib baik la cik hana jenis yang x suka bergayut kat fon..kehkeh

    BalasPadam
  2. dahsyat nye...
    info yang bgne

    BalasPadam
  3. yoshhh.! hahaha fiqa penah ditunjuk video klip ni. masa belajar fizik dulu. blaja gelombang katakan ^^ hahaha

    BalasPadam
  4. iye ar Satelit Puaka... ce kau try buat uji kaji sendiri kat umh.. tak pun kita buat kat office esok.. hahaha..

    BalasPadam
  5. thanks ain farahin... alhamdulillah.. bermanfaat juga rupanye.. :)

    BalasPadam
  6. Ngerii sungguh..xboleh amalkan:)

    BalasPadam
  7. hehehe.. memang ngeri Jahidih Saili.. boleh masak otak..

    BalasPadam
  8. best kn idea face to face tu, hikk...

    BalasPadam
  9. SETAKAT NI KAK BUI TAK PERNAH BERBUAL LEBIH DARI 15 MINIT KALAU GUNA HENPON..EIII,TAKUT KAN..

    BalasPadam
  10. hehehe thanks caliph shuriken.. best la kot.. CKJ rasa best.. hikk... >_<

    BalasPadam
  11. kiranya kak Bui Junaidi ni kategori selamat la.. hehehe.. ckj pernah la.. sampai sejam huhu.. memang takut.. tak da berbual lame2 dlm hp lepas ni..

    BalasPadam
  12. tau tak pe ciksukaberangan... takut nyer.. otak kita boleh jadi otak rebus la kalau berbual lebih drp sejam.. huhu..

    BalasPadam
  13. nasib baik akak tak suka bergayut hihihihi

    BalasPadam
  14. bahayanya >.< terima kasih untuk info ini :)

    BalasPadam
  15. tu la fasal nanad bahaya kan? welcome.. sharing is caring.. :)

    BalasPadam

Thanks yeah. sebab sudi tinggalkan komen anda. :)